Khabib maakt statement over UFC 229 en legt schuld bij Mcgregor

Het is inmiddels bijna een week geleden dat Khabib Nurmagomedov met overmacht won van Conor McGregor. De Rus liet tijdens UFC 229 weinig heel van The Notorious, maar ging vervolgens flink in de fout. Na de gewonnen pot sprong de Rus uit de kooi en vloog de trainer van McGregor aan. Vervolgens ontstond er een enorme chaos waarin ook McGregor klappen uitdeelde. Beide vechters gingen dus in de fout en dat kan gevolgen hebben voor hun toekomst.

Beide vechters zijn geschorst

Ondertussen is bekend geworden dat beide vechters voor onbepaalde tijd geschorst zijn. Zowel The Eagle als The Notorious mogen niet meer in actie komen totdat het onderzoek naar hun acties is afgerond. De uitkomst van het onderzoek, wat wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Nevada Athletic Commission, bepaald uiteindelijk of de schorsing van de vechters zal worden verlengt. Hun toekomst binnen de UFC blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

Khabib legt de schuld bij Mcgregor

Khabib maakte door middel van zijn instagram een statement. Hij sprak niet over zijn eigen schorsing maar was vooral boos op de schorsing van zijn teamgenoot. Het gaat om UFC vechter Zubaira Tukhugov. De teamgenoot van Khabib kon zich na het gevecht niet inhouden en sprong vervolgende de ring in om McGregor aan te pakken. UFC baas Dana White sprak schande van deze actie en er gaan geruchten dat Tukhugov niet welkom is in de UFC.

Khabib vindt dat volledig onterecht. Hij vindt het vooral oneerlijk dat zijn team gestraft wordt en niet dat van Conor McGregor. Terwijl de teamleden van McGregor ook in de fout gingen. Het is volgens Khabib niet eerlijk verlopen. The Eagle is boos dat er met twee maten wordt gemeten in de UFC. De rus is zelfs zo boos dat hij uit de UFC wil stappen als Dana White zijn team genoot Zabaira Tukhugov voor het leven schorst.

Khabib zijn statement

Lees hier onder het statement waarin Khabib zijn onvrede toelicht. Khabib is absoluut niet te spreken over de UFC en hoe het met de situatie omgaat. Het team van Khabib wordt nu neergezet als slecht terwijl McGregor en zijn team in Khabibs ogen verantwoordelijk zijn voor alle ellende. Khabib is er helemaal klaar mee en geeft zelfs aan dat de UFC zijn prijzengeld mag houden. Bij de Rus staan zijn maten en broeders voorop, zelfs als dat betekend dat hij de UFC vaarwel moet zeggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

I would like to address @ufc Why didn't you fire anyone when their team attacked the bus and injured a couple of people? They could have killed someone there, why no one says anything about insulting my homeland, religion, nation, family? Why do you have to punish my team, when both teams fought. If you say that I started it, then I do not agree, I finished what he had started. In any case, punish me, @zubairatukhugov has nothing to do with that. If you think that I’ll keep silent then you are mistaken. You canceled Zubaira’s fight and you want to dismiss him just because he hit Conor. But don’t forget that it was Conor who had hit my another Brother FIRST, just check the video. if you decide to fire him, you should know that you’ll lose me too. We never give up on our brothers in Russia and I will go to the end for my Brother. If you still decide to fire him, don’t forget to send me my broken contract, otherwise I'll break it myself. And one more thing, you can keep my money that you are withholding. You are pretty busy with that, I hope it won’t get stuck in your throat. We have defended our honor and this is the most important thing. We intend to go to the end. #Brothers

Een bericht gedeeld door Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) op

Maakt Khabib de overstap naar de WWE?

We hopen dat de boel allemaal gesust wordt en dat Khabib in de UFC blijft. Het zou natuurlijk zonde zijn om zo’n grote vechter te verliezen. We moeten het de komende tijd allemaal maar afwachten, maar hier is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Mocht Khabib kappen met de UFC dan hoeft hij niet te vrezen over een baan. Hij heeft namelijk, zoals je hieronder kan lezen, al een interessant voorstel gekregen. Maar wij hopen dat Khabib in de UFC blijft aangezien dat een stuk spectaculairder is.

khabib nurmagomedov on Twitter

@WWE ask me to jump inside. What do you think guys? #SmashLesnar #FakeFights

Stopt de Rus wellicht met vechten?

Manners.nl

Reageer op artikel:
Khabib maakt statement over UFC 229 en legt schuld bij Mcgregor
Sluiten