Vechtsport 10 okt 2018 Jan De Raab

Video: UFC vechter Khabib vocht in zijn jonge jaren met een echte beer

Als atleet dien je veel te trainen. Succes komt je niet aanwaaien, dus eerst afzien en pas dan, na veel nederlagen, kun je de vruchten van je noeste arbeid plukken. Maar wat is nu de beste manier om te trainen als je, bijvoorbeeld nog veel te jong bent voor het echte werk? Dan probeer je dus uitdagingen op te zoeken of te creëren. Zo ging Lewis Hamilton met raceauto’s spelen en bleef de Engelse voetballer Scott Parker doodleuk in de tuin oefenen, ook al riep zijn moeder hem om mee te gaan naar McDonalds. Khabib Nurmagomedov is ook het type atleet die weet wat hij er voor over moet hebben om de top te bereiken. Als klein jongetje was hij nog niet in de sportschool te vinden, maar oefende hij doodleuk met een beer!

Khabib Nurmagomedov vs. Bear

Хабиб Нурмагомедов боец UFC против медведя

Onschuldige trainingsmethode of niet?

Het oogt wellicht leuk en onschuldig, maar vergis je niet in de kracht van een beer. Ook al is de beer in de video nog behoorlijk jong, het maakt de oefenpartij er niet makkelijker op voor de jonge Khabib. Als dit dan bekijkt dat weet je meteen waarom Conor McGregor zijn gevecht tegen Khabib ruimschoots verloor. Nu was het eerlijkheidshalve niet het gevecht zelf wat voor vetgedrukte krantenkoppen zorgde, maar het tumult na de partij. Hij besloot om buiten de ring de confrontatie aan te gaan met het kamp van McGregor. Met name Dillon Danis was de gezochte man.

Walgelijk en ziek

UFC-president Dana White zei dat hij “ervan walgde en ziek” was over wat er aan de hand was tijdens UFC’s grootste gevecht ooit en beloofde dat de betrokkenen nooit meer in zijn gezelschap zouden vechten. “Ze zullen hier nooit meer vechten. Ik heb achttien jaar hard gewerkt om deze sport op te bouwen,” aldus White. Wat er precies met McGregor en Khabib gaat gebeuren is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Video: UFC vechter Khabib vocht in zijn jonge jaren met een echte beer
Sluiten