Tennis 18 aug 2018 Imre Himmelbauer

Kiki Bertens wint prestigieus WTA toernooi in Cincinnati

Kiki Bertens heeft een enorm knappe prestatie neergezet door het prestigieuze WTA-toernooi in Cincinnati te winnen. De Wateringse versloeg in de finale Simona Halep: 2-6, 7-6 (2), 6-2. Een bijzonder knappe prestatie, aangezien bijna de gehele wereldtop aanwezig is op het toernooi in de Verenigde Staten.

Bertens was eerder nog nooit verder gekomen dan de tweede ronde in Cincinnati. Ditmaal heeft ze het toernoois dus gewonnen en daarbij heeft ze een aantal behoorlijk goede tegenstanders uitgeschakeld. Zo schakelde ze onder meer de nummer 2 van de wereld Caroline Wozniacki (opgave), de mondiale nummer 6 Petra Kvitova en nummer 7 van de wereld Elena Svitolina uit. Zelf staat de Nederlandse op het moment op de zeventiende plek op de lijst van de WTA.

Punten voor Bertens

Het WTA-toernooi in Cincinnati is onderdeel van de negen Premier toernooien. Die staan bekend als de meest prestigieuze toernooien na de vier Grand Slams. Door haar winst krijgt Bertens er 900 WTA punten bij. Daarmee zal ze waarschijnlijk flink wat plaatsen stijgen op de ranglijst.

Bij de mannen leverde Novak Djokovic een unieke prestatie. Hij is de eerste tennisser die alle masterstoernooien won. De Serviër had de acht andere toernooien al minstens twee keer gewonnen, maar Cincinnati bleef hem ontgaan. Daar is nu verandering in gekomen: Djoko won in de finale van Roger Federer, die hem in drie eerdere finales nog van de eindzege hield.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens wint prestigieus WTA toernooi in Cincinnati
Sluiten