Tennis 27 okt 2018 Jan De Raab

Kiki Bertens, geen finaleplek bij de WTA Finals, wel 438.000 euro rijker

Heel even konden we hopen op een prestatie van formaat, Kiki Bertens kon zowaar een finaleplaats bemachtigen van de WTA Finals. De Oekraïense Elina Svitolina bleek een waar obstakel te zijn en speelde net iets sterker. Met een stand van 7-5, 6-7 (5) en 6-4 was het de Oekraïense die aan het langste eind trok en Kiki naar huis stuurde.

Een gevecht van 2 uur en 42 minuten

In totaal had de 24-jarige Svitolina er drie sets voor nodig om de strijd in haar voordeel te beslissen. Na 2 uur en 42 minuten spelen waren de setstanden duidelijk: 7-5, 6-7 (5) en 6-4. Aanstaande zondag wacht haar een mogelijke nog zwaardere wedstrijd, ze mag het dan opnemen tegen Sloane Stephens. Zij rekende in de andere halve finale in drie sets af met Karolína Plísková: 0-6, 6-4 en 6-1.

Succesvol seizoen voor Kiki Bertens

Op papier waren de verschillen tussen de Nederlandse en de Oekraïense minimaal. Kiki Bertens staat negende, haar tegenstandster slechts twee plaatsen hoger. Wellicht door de spanning en de wetenschap dat ze historie kon gaan schrijven bij een overwinnen, maakte zij onnodige fouten in de derde set. Ondanks alles kan Bertens terugblikken op een geslaagd seizoen. Voor het eerst in haar carrière belande ze in de mondiale top 10. Bovendien wist ze een aantal aansprekende toernooien winnend af te sluiten: Charleston, Cincinnati en Seoul. Haar deelname aan Wimbledon resulteerde in een plaats in de kwartfinales. Echt rouwig hoeft ze dus niet te zijn, voor haar deelname aan de WTA Finals kan ze een bijschrijving verwachten van 438.000 euro. Dat is nog altijd meer dan het totale prijzengeld voor de Unibet European Champions Darts 2018 in Dortmund.

Bertens verliest van Svitolina en loopt historische eindstrijd WTA Finals mis

Reageer op artikel:
Kiki Bertens, geen finaleplek bij de WTA Finals, wel 438.000 euro rijker
Sluiten