Tennis 26 okt 2018 Marlon Labrie

Kiki Bertens staat in de halve finale, wie is haar mogelijke tegenstander?

Kiki Bertens heeft vanochtend de halve finale van het WTA Finals toernooi in Singapore bereikt. Bertens speelde vanochtend tegen de (jonge) Japanse sensatie Naomi Osaka. Kiki had een vrij makkelijke pot aangezien Osaka moest opgeven.

Bertens bereikt halve finale

Kiki Bertens had maar één set nodig tegen Naomi Osaka. Hoewel het bij één set bleef was het een bijzonder spannende set. Osaka nam het voortouw en kwam de hele tijd op voorsprong. Totdat het 3-3 werd. Kiki speelde zich naast Osaka en nam vanaf dat moment de leiding.

Ze pakte de eerste break van de wedstrijd en zette de stand op 4-3. Na die break werd Osaka behandeld aan een vervelende blessure en uiteindelijk besloot ze toch terug de baan op te gaan. Bertens pakte de volgende game waarna Osaka weer behandeld moest worden aan de hamstring. Osaka kwam toch weer de baan op en Kiki pakte de set met 6-3. De eerste set was voor Bertens

Kiki Bertens VS Naomi Osaka
Bertens & Osaka Gettyimages

Blessure Osaka

Na één set was het ook meteen gedaan. Osaka moest opgeven vanwege een vervelende blessures aan haar hamstring en rug. Jammer van de pot tennis en natuurlijk sneu voor de Japanse. Voor Kiki kwam het als een gelukje. Zij staat nu in de halve finale van het WTA Finals toernooi in Singapore. Mooi natuurlijk voor Bertens maar die vond het niet de mooiste manier van winnen.

Reactie Kiki Bertens
“Het is nooit leuk om zo te winnen. Ik probeer nu om uit te gaan rusten en op deze weg door te gaan. Ik doe er iedere dag alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tot nu toe lukt dat goed.”

Mogelijke tegenstanders Kiki Bertens

De Wateringse staat dus in de halve finale en komt daar gegarandeerd een sterke tegenstander tegen. Om te weten tegen wie ze zal uitkomen is Kiki afhankelijk van de laatste pot tennis in de rode groep. Sloane Stephens en Angelique Kerber nemen het om 13:30 tegen elkaar op. Wint Kerber, dan is Bertens nummer één in de groep. Wint de Amerikaanse Stephens dan eindigt de Wateringse als tweede in de groep.

Wanneer Kiki eerste wordt in de groep, treft ze Karolína Plísková. Bij een tweede plaats neemt Bertens het op tegen witte groepswinnares Elina Svitolina.

Prijzengeld

Kiki gaat erg lekker dit toernooi. Ze heeft op het WTA Finals toernooi al 625 punten voor de wereldranglijst verdient. Daarnaast heeft ze al een kleine 497.000 dollar aan prijzengeld binnen gehengeld.

Wint Kiki het toernooi? Dan gaat ze als miljonair naar huis! Benieuwd naar de WTA Finals bedragen? Check ze op Resport.

NU.nl

Reageer op artikel:
Kiki Bertens staat in de halve finale, wie is haar mogelijke tegenstander?
Sluiten