Tennis 1 feb 2019 Jan De Raab

Kiki Bertens kan het nu wel: in Sint-Petersburg verslaat ze Pavljoetsjenkova

Wat in Melbourne tegen de verwachting in niet wilde lukken, deed ze in Sint-Petersburg wel. Kiki Bertens heeft laten zien dat haar top-10 notering geen toeval is en versloeg in de kwartfinales de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova in drie sets: 6 – 2, 3 – 6, 6 – 0.

Halve finaleplaats voor Kiki Bertens

Het WTA-toernooi in Sint-Petersburg was in feite een herhaling van haar tweede ronde partij in Melbourne. Ook nu speelde Kiki Bertens bij vlagen superieur en zette ze de Russin stevig onder druk. Waar de Russische nummer 32 van de wereld in Melbourne alle geluk van de wereld had, daar was Kiki Bertens nu voorbereid om het werk van haar tegenstandster.

Herhaling van Melbourne

Kiki Bertens wist vrij eenvoudig de eerste set naar zich toe te trekken met 6 – 2. De als tweede geplaatste Nederlandse moest de tweede set echter weggeven door het goede spel van de Russin. Pavlyuchenkova brak twee keer de service van Bertens, die daar maar één break tegenover kon stellen. In tegenstelling tot de wedstrijd in Melbourne, wist Bertens nu wel de druk op te voeren in de derde set. Ze herpakte zich goed, speelde uitermate dominant en liet de Russin hard werken voor elke bal. De goede returns en prima services van de Nederlandse zorgden ervoor dat de Russin kansloos was. Pavlyuchenkova kon dus niet voorkomen dat de derde set met 6 – 0 naar Bertens ging.

Petra Kvitova redt het niet

Zaterdag 2 februari mag de als tweede geplaatste Nederlandse het gaan opnemen tegen de nummer tien van de wereld: Aryna Sabalenka. Gezien het minimale niveauverschil wordt een zeer spannende wedstrijd verwacht.

Verrassend genoeg is titelverdedigster Petra Kvitova in de kwartfinales uitgeschakeld. Kvitova, de mondiale nummer twee en in Melbourne verliezend finalist, kon het niet bolwerken tegen de Kroatische Donna Vekic. In slechts twee sets werd en einde gemaakt aan haar droom om de titel te prolongeren: 6 – 4, 6 – 1.

NOS

Reageer op artikel:
Kiki Bertens kan het nu wel: in Sint-Petersburg verslaat ze Pavljoetsjenkova
Sluiten