Tennis 24 okt 2018 Marlon Labrie

Kiki Bertens verdient lekker bij op het WTA Finals toernooi

Dat je met tennis een flinke boterham kan verdienen weten we natuurlijk allemaal. Speel je grote toernooien? Dan vang je veel geld. Zo ook Kiki Bertens die al een vermogen van zes miljoen dollar aan prijzengeld heeft verdiend. Deze weken kan Kiki dat bedrag flink laten groeien als ze het prestigieuze WTA Finals toernooi in Singapore weet te winnen.

Prijzengeld WTA Finals

Het is algemeen bekend dat je op het laatste WTA toernooi van het jaar lekker kan bijverdienen. Niet gek aangezien je tegen de allerbeste tennissters van de wereld speelt. Behalve veel prestige staat er in Singapore veel geld op het spel. We hebben de uitmuntend hoge bedragen even op een rijtje gezet.

Speel je alle drie de groepsduels? Dan krijg je 151.000 dollar (131.000 euro) mee naar huis. Speel je twee van de drie potjes, dan krijg je 130.000 dollar (113.000 euro) mee naar huis. Speel je er maar één dan mag je 110.000 dollar (96.000 euro) op je rekening bijschrijven. Win je een partij (wat Bertens gisteren deed) dan mag je maar liefst 153.000 dollar (133.000) op je rekening bijschrijven.

Ga je strijdend ten onder in de finale? Jammer natuurlijk, maar niet slecht voor de portemonnee. De verliezend finalist krijgt een kleine 700.000 dollar (ongeveer 600.000 euro) mee naar huis. Win je het prestigieuze toernooi in Singapore, dan krijg je een bonus van maar liefst 1,85 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) mee naar huis! Geen lullige bedragen.

Kiki Bertens heeft met haar eerste gewonnen wedstrijd dus al ongeveer 260.000 duizend dollar (ongeveer 230.000 euro) bijgeschreven (één pot gespeeld en één gewonnen). Dat is best lekker een toernooi beginnen.

Voorspelling Kiki Bertens

Bertens zegt te geloven dat ze het prestigieuze toernooi kan winnen. Dit met wat bravoure, maar ook met een knipoog: „Ik ben inmiddels zo goed dat ik elk toernooi voor de overwinning moet spelen. Het is mogelijk. Ik moet alleen maar knokken en alles geven.”

Als we Bertens moeten geloven kan ze dus haar totale vermogen verdubbelen. Dat is best lekker verdienen.

Kiki Bertens begon haar WTA Finals toernooi goed en versloeg de Duitse kanshebber Angelique Kerber. Het wedstrijdverslag lees je uiteraard op Resport.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Kiki Bertens verdient lekker bij op het WTA Finals toernooi
Sluiten