Kiki Bertens toch naar WTA Finals in Singapore

Eind deze maand vinden de WTA Finals plaats in Singapore. Onze eigen Kiki Bertens zou daar helaas niet aan mogen deelnemen. Ze werd bij het WTA toernooi in Moskou in de tweede ronde al uitgeschakeld door de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (3-6, 6-4, 3-6). Hierdoor wist Bertens dat ze in Singapore niet van de partij zou zijn, hiervoor had ze in Moskou de halve finale moeten halen. Nu mag de Westlandse opeens wel meedoen, ze krijgt een ticket omdat de Roemeense Simona Halep afhaakt door rugklachten.

De beste acht van het jaar

Voor de WTA Finals worden alleen de acht beste tennissters van het jaar uitgenodigd. Deze ranglijst wordt gemaakt op basis van alle resultaten op grote toernooien. Bertens stond na een topjaar op de negende positie en greep dus net naast deelname. Een goed resultaat in Moskou had haar de nummer acht plek laten overnemen, maar de vroege uitschakeling gooide roet in het eten. Kiki was dus als nummer negen de eerste reserve als er iemand uit zou vallen, en dat is nu gebeurd.

Hernia kost Halep de WTA Finals

De nummer 1 van de wereld, Simona Halep, kampte al langere tijd met rugklachten. Vorige maand werd er bij de Roemeense een hernia vastgesteld in een tussenwervelschijf. Het WTA toernooi in Moskou moest ze daarom al missen en vandaag besloot ze zich ook voor de Finals in Singapore terug te trekken.

Kiki Bertens had een topjaar

Bertens wist dit jaar al drie WTA-titels te pakken. De toernooien in Cincinnati, Seoul en Charleston schreef ze op haar naam. Tijdens deze toernooien versloeg ze al meerdere topspeelsters die ook naar Singapore mogen komen. Ook Halep werd in de finale verslagen in Cincinnati. 

Naast Kiki Bertens zal ook de Nederlandse Demi Schuurs deelnemen aan de WTA Finals in Singapore. Zij komt samen met het haar Belgische partner Elise Mertens uit in het dubbelspel op het lucratieve toernooi.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens toch naar WTA Finals in Singapore
Sluiten