Tennis 16 jan 2019 Jan De Raab

Kiki Bertens verliest in tweede ronde van de Australian Open

Ondanks de wil om te winnen en het blakende zelfvertrouwen is Kiki Bertens er niet in geslaagd om haar partij in de tweede ronde van de Australian Open winnend af te sluiten. De Russin Anastasia Pavlyuchenkova bleek oppermachtig en bedwong de Nederlandse nummer 9 van de wereld in drie sets. De 27-jarige Russin, de nummer 44 op de WTA-ranking, versloeg de Nederlandse met duidelijke cijfers: 3-6, 3-6 en 6-3.

Geen derde ronde op de Australian Open

De eerste set begon Bertens voortvarend in Melbourne. De foutjes van de tegenstander werden direct afgestraft en al snel had Kiki Bertens een comfortabele voorsprong van 5-1. Langzaamaan zou de Russin echter in haar spel te komen en kon zo de hele wedstrijd domineren. Pavlyuchenkova begon steeds scherper te spelen, de ballen landen keurig binnen de lijnen en Bertens had er zichtbaar moeite mee. De voorsprong van Bertens was echter voldoende om de eerste set met 6-3 te winnen.

Problemen stapelen zich op

Het goede spel van de Russin werd in de tweede set voortgezet en al snel was er weinig aan te doen voor Kiki Bertens . Pavlyuchenkova kwam eenvoudig op 0-3. Bertens kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Bij een 5-3 stand en 30-30 was er de mogelijkheid tot een breakpoint maar een foute forehand gooide roet in het eten en dwarsboomde de plannen van de pupil van Raymond Sluiter. Pavlyuchenkova kwam op setpoint en verzilverde deze waardoor de tweede set naar de Russische ging met 3-6.

Tennis.nl on Twitter

🇦🇺| Toch wel verrassend is @kikibertens in de tweede ronde van de @AustralianOpen uitgeschakeld. Anastasia Pavlyuchenkova was met 3-6 6-3 6-3 te sterk voor de Nederlandse nummer 1.

Bertens voelt de druk van de Russische

Het momentum switchte in de derde en beslissende set. De Russin voerde de druk op waardoor Bertens vrijwel direct aan het begin van de derde set werd gebroken. Dat werd vrij snel gerepareerd en na een goede lovegame leek Bertens het initiatief naar zich toe te trekken. Bij een stand van 2-2 speelde de Nederlandse erg voorzichtig, bang om fatale fouten te maken, iets wat direct werd afgestraft.

Geen Grand Slam titel voor Bertens

Enkele kansen om op breakpoint te komen kreeg Bertens wel maar wist deze niet te verzilveren. Bij een stand van 5-3 moest ze serveren om in de wedstrijd te blijven, maar ook hier ging het mis en zo gaf ze in feite de wedstrijd weg aan de Russische die een perfecte wedstrijd speelde. Na 2 rondes is Kiki Bertens klaar op de Australian Open in Melbourne en zal ze haar doel om een Grand Slam titel te winnen even moeten uitstellen.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Kiki Bertens verliest in tweede ronde van de Australian Open
Sluiten