Formule 1 11 sep 2018 Jelle van Es

Kimi Raikkonen gaat naar Sauber, Leclerc naar Ferrari

Het huidige Formule 1-seizoen is nog in volle gang, maar naast de titelstrijd is vooral de strijd om de rijderstoeltjes van volgend jaar interessant. Eerder werd al bekend dat Daniel Ricciardo Redbull verruilt voor Renault en dat zijn positie wordt overgenomen door Gasly. Ook bij Ferrari was het lang de vraag wat daar zou gaan gebeuren. De kogel is nu eindelijk door de kerk: Charles Leclerc rijdt volgend jaar voor Ferrari. En Kimi Raikkonen vervolgt zijn carrière bij Sauber.

Kimi Raikkonen en Charles Leclerc verruilen stoeltje

Zo komt Raikkonen terecht bij het team waar hij zijn carrière ook begon en krijgt het talent Leclerc de kans om te laten zien wat hij echt kan. De laatste rijdt dit seizoen erg goed en krijgt het voor elkaar om met de Sauber, die niet echt gezien wordt als een topwagen, regelmatig goed te kwalificeren en in de race in de punten te finishen.

Leclerc Ferrari

Kimi Raikkonen rijdt dit seizoen ook zeer verdienstelijk, maar heeft nog geen overwinningen op zijn naam staan. Dat heeft voornamelijk ook te maken met het feit dat hij erg in dienst rijdt van Sebastian Vettel. Dat terwijl hij in 2007 nog wereldkampioen werd voor het Italiaanse team.

Raikkonen Ferrari

Nu deze rijderswissel bekend is gemaakt, zijn er nog acht stoeltjes die voor volgend jaar moeten worden ingevuld. Bij zowel Haas, Force India en Toro Rosso hebben nog niet bekend gemaakt wie er bij hen volgend jaar rijdt. Bij Sauber en Williams is alleen bekend dat Raikkonen en Sergey Sirotkin daar respectievelijk gaan rijden. Max Verstappen ligt zoals bekend tot en met 2020 onder contract bij Red Bull en bij Mercedes zien we volgend jaar met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dezelfde namen als dit jaar.

Vettel, Verstappen, Raikkonen Crash In Dramatic Start | 2017 Singapore Grand Prix

For more F1® videos, visit http://www.Formula1.com Like F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/ Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1 Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1

Het F1-seizoen gaat overigens het aankomende weekend verder. Dan wordt de GP van Singapore gereden, de race waar Max Verstappen door de twee Ferrari’s vorig jaar werd gesandwicht.

Reageer op artikel:
Kimi Raikkonen gaat naar Sauber, Leclerc naar Ferrari
Sluiten