Schaatsen 11 mrt 2019 Jan De Raab

Kjeld Nuis schreef geschiedenis in Salt Lake City

Als er een Nederlander is die met een meer dan tevreden gevoel terug kan kijken op zijn deelname aan de wereldbekerfinales in Salt Lake City, dan is het wel Kjeld Nuis. Zijn doel is verwezenlijkt en nu hangt zijn naam op de wand van wereldrecords in de schaatshal. Als het zijn missie was om geschiedenis te schrijven, dan is dat goed gelukt. Zowel op de 1.000 als de 1.500 meter was er niemand die sneller was dan Nuis.

Kjeld Nuis schreef geschiedenis

De twee bordjes met zijn naam mocht hij met gepaste trots zelf gaan bevestigen. “Een beetje knullig. Iedereen was ook al weg. Maar het gaat erom wat het met je doet als sporter en dit vergeet ik nooit meer”, aldus Nuis na afloop.

“Dit was echt een droom, heel gaaf om te doen. Eigenlijk is het nog mooier dan een droom, want een record was dat ook al geweest. Dat ik ze allebei heb gepakt, ik kan het niet geloven.”

Zes wereldrecords tijdens de wereldbekerfinales

Kjeld Nuis

Afgelopen weekend was het de tijd van de wereldrecords. In totaal werden er maar liefst zes wereldrecords aangescherpt in de Olympic Oval in Salt Lake City. De hoge ligging van de baan en de omstandigheden maken dat het de meest ideale baan is voor de schaatser. “De omstandigheden waren ideaal. Echt, echt, echt een moordend goed niveau”, aldus Kjeld Nuis.

Volgend jaar weer

Erg veel tijd om te genieten van zijn prestaties gunt Nuis zichzelf niet. Het seizoen zit er op, maar van terugkijken wordt niemand wijzer weet Nuis. Het volgende doel speelt al in zijn hoofd: de WK afstanden 2020. Ok die worden gehouden in Salt Lake City. “Dan hoop ik onder de 1.06.00 en 1.40.00 te duiken en er weer zo’n bordje in te schuiven.”

 

NOS

Reageer op artikel:
Kjeld Nuis schreef geschiedenis in Salt Lake City
Sluiten