Golf 12 apr 2019 Ruben Bruinink

Koepka en DeChambeau aan de leiding na dag 1 van de Masters

De Amerikaanse golfers Brooks Koepka en Bryson DeChambeau leiden de dans bij de prestigieuze Masters. Ze hadden allebei 66 slagen nodig voor hun eerste ronde op de Augusta National Golf Club. In het Amerikaanse Augusta strijden de beste vijftig golfers van de wereld om het befaamde groene jasje tijdens de eerste major van het jaar.

Amerikanen boven

Bryson DeChambaeu met zijn karakteristiek Ben Hogan cap, waardoor het lijkt alsof hij weggelopen is uit de set van Peaky Blinders, won nog nooit een major. Zijn beste resultaat is slechts een vijftiende plek. De 25-jarige inwoner uit Dallas noteerde drie bogeys tegenover maar liefst negen birdies op zijn scorekaart.

Co-leider Brooks Koepka uit Florida weet hoe je grote toernooien moet winnen. De laatste jaren onderscheidt hij zich vooral tijdens de majors met drie keer een overwinning maar hij won nog nooit op Augusta. Hij is de best presterende golfer op de ‘grand slams’ sinds 2016. Een man om rekening mee te houden richting zondag zeker na zijn -6 onder par van gister.

Oudere garde

Tiger Woods en Phil Mickelson, samen goed voor zeven groene jasjes, zijn beide prima begonnen aan het toernooi. Tiger Woods, die voor het eerst sinds 2007 weer een major wil winnen, ging rond in 70 slagen en dat zijn er twee minder dan het baangemiddelde. Hij staat voorlopig elfde. Phil Michelson die in 2010 voor het laats het groene jasje aan mocht trekken doet het nog beter. De 48-jarige Amerikaan staat derde met slechts een slag achterstand op de leiders. Er gaat veel aandacht uit naar de drievoudig winnaar aangezien hij de oudste winnaar ooit kan worden.

Ryder Cup

Geen Luijten

Joost Luijten wist zich dit jaar niet te plaatsen voor het befaamde toernooi mede door lang blessureleed vorig jaar. De Nederlander staat net buiten de top 50 op de 67ste plek op de wereldranglijst en deed in 2015 voor het laatst mee aan de Masters.

Augusta staat erom bekend dat de beslissing bijna altijd valt bij de laatste negen holes op zondag. Kortom het worden nog spannende dagen in Georgia.

Nos

Reageer op artikel:
Koepka en DeChambeau aan de leiding na dag 1 van de Masters
Sluiten