Voetbal 19 jan 2019 Jan De Raab

Komst van oud-Ajacied Bazoer zorgt voor scherpte bij FC Utrecht

Dat het middenveld van FC Utrecht goed in elkaar zit hebben we voor de winsterstop kunnen zien. Urby Emanuelson, Joris van Overeem en Simon Gustafson vormen een solide trio. Niks aan veranderen zou je dus zeggen. Toch is de kans groot dat de drie heren er een concurrent bij gaan krijgen. Riechedly Bazoer gaat de Domstedelingen versterken en dus wordt het vechten om een basisplaats in het team van Dick Advocaat.

Riechedly Bazoer wordt door FC Utrecht tot het einde van het seizoen gehuurd van het Duitse VfL Wolfsburg. FC Utrecht-verdediger Urby Emanuelson is benieuwd hoe de nieuwe situatie zich gaat ontwikkelen. Verrassend is de komst van Bazoer in ieder geval wel.

Komst van Bazoer naar FC Utrecht is verrassend

Urby Emanuelson FC Utrecht

“We waren in Spanje en ineens gonsde het door de spelersgroep dat Bazoer de volgende dag bij ons zou komen. Daar waren we best wel verbaasd over”, aldus de middenvelder in een gesprek met De Telegraaf. Dick Advocaat bevestigde eerder de komst van de voormalige Ajacied. Zo zal Bazoer zater al in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen AZ. Een basisplaats zit er nog niet in voor Bazoer, hij zal zich eerst moeten gaan bewijzen voor zijn nieuwe club.

Emanuelson geeft toe dat hij zijn bedenkingen had toen hij hoorde over de komst van Bazoer. Uiteraard gaat het dan direct over de gevolgen voor zijn eigen positie in het team. “Het liep natuurlijk goed op het middenveld voor de winter. Aan de andere kant zijn we gewoon ontzettend blij dat hij er is. Je ziet op de training dat Riechedly iets extra’s brengt”.

Geen basisplaats voorlopig

“De vraag is wel hoe dit zal gaan binnen de formatie, maar dat is aan de trainer. Het zal een gevecht worden. Voor hem een uitdaging en voor ons een uitdaging. Het houdt ons allemaal scherp”, aldus Emanuelson. FC Utrecht doet het momenteel goed en staat op de vijfde plaats in de Eredivisie. Het verschil met de nummer vier, Vitesse, bedraagt slechts een punt. Zaterdag spelen de Domstedelingen in Alkmaar tegen nummer zeven AZ, dat momenteel drie punten minder heeft.

MSN

Reageer op artikel:
Komst van oud-Ajacied Bazoer zorgt voor scherpte bij FC Utrecht
Sluiten