Basketbal 22 okt 2018 Jan De Raab

Lakers vs Rockets: en toen sloeg de vlam in de pan

Als je nog steeds van mening bent dat enkel voetbal oorlog is, dan kan het interessant zijn om een blik te werpen op andere sporten. We hebben het dan niet over het kickboksen of een andere full-contact sport, maar over het altijd interessante basketball en dan met name de Los Angeles lakers. Het land van de onbegrensde mogelijkheden biedt van tijd tot tijd bijzonder leuke sportmomenten waarbij de individuele sporters het lichamelijk contact niet altijd schuwen.

Mooi begin voor de Los Angeles lakers

Het had zo’n mooie wedstrijd moeten zijn. LeBron James maakte zaterdag zijn triomfantelijke debuut voor de Los Angeles Lakers tegen de Houston Rockets. ESPN zette de wedstrijd afgelopen zaterdagavond op primetime. Dit ondanks het feit dat het universiteitsvoetbal volop bezig was: zo belangrijk werd deze wedstrijd geacht. De hele wedstrijd werd echter overschaduwd door twee kleine kerels en een mager ventje die ruzie kregen. Kan verkeren aldus.

Weer Chris Paul

Terwijl de zenuwen door de kelen gierden van menig speler tijdens de Lakers tegen de Rockets, had men nog vier minuten te gaan. Dat was de tijd die men nodig had om welgeteld één punt te scoren. Chris Paul en Rajon Rondo, kwamen oog in oog te staan met elkaar, voldoende om een woordewisseling te laten escaleren. Brandon Ingram voelde zich geroepen om zich aan te sluiten bij de vechtersbazen en de scene was compleet. De ruzie werd beslecht door de vechterbazen uit elkaar te halen en de wedstrijd was snel ten einde: de Rockets wonnen.

Chris Paul, Brandon Ingram and Rajon Rondo have been ejected after throwing blows in L.A.

418.7k Likes, 9,789 Comments – SportsCenter (@sportscenter) on Instagram: “Chris Paul, Brandon Ingram and Rajon Rondo have been ejected after throwing blows in L.A.”

De NBA mag het zeggen

Het gevolg is niet zo zeer de overwinning van de Rockets.  De NBA is nu echter aan zet is om disciplinaire maatregelen te nemen tegen de betrokken spelers / vechterbazen. Tot die tijd kunnen we zelf oordelen wat een passende straf zou kunnen zijn.

12 important thoughts on the Lakers vs. Rockets fight

Reageer op artikel:
Lakers vs Rockets: en toen sloeg de vlam in de pan
Sluiten