Formule 1 19 mrt 2019 Jan De Raab

LeClerc ziet zichzelf als toekomstig wereldkampioen Formule 1

Ondanks een teleurstellende vijfde plaats in de einduitslag van de Grand Prix van Australië, ziet Charles LeClerc zich, samen met Max Verstappen, als vertegenwoordiger van de nieuwe generatie Formule 1 coureurs. Enige ambitie kan de vervanger van  Kimi Räikkönen dan ook niet ontzegt worden. De van Sauber afkomstige coureur dicht zichzelf behoorlijk wat kansen toe als het gaat om het winnen van de titel.

Charles LeClerc ziet zichzelf als toekomstig wereldkampioen

Max Verstappen en Charles LeClerc, het zijn twee van de jongere coureurs die beiden de drang hebben om zich te bewijzen temidden van een veld met louter ervaren deelnemers. De gemeenschappelijke deler is het (ongepolijste) talent. Beiden hebben een redelijke kans om de jongste Formule 1 wereldkampioen ooit te worden waarbij Verstappen nog het meest kansrijke is. Zijn derde plaats in Australië laat duidelijk zien dat teams als Mercedes en Ferrari dit jaar ernstig rekening moeten houden met de mogelijkheden van de RB15. Wat betreft de jonge Ferrari coureur zelf is er sprake van een gezonde strijd. LeClerc weigert echter te accepteren dat hij en Max de enige talentvolle rijders zijn die een serieuze gooi naar de titel kunnen doen. Zij het niet dit jaar, dan toch wel in een van de volgende edities.

Verstappen is de grootste concurrent voor LeClerc

LeClerc

“Max is net als vroeger in de karts weer één van mijn grootste concurrenten in de Formule 1. Toch denk ik niet dat je kunt stellen dat Max en ik de toekomst van de Formule 1 zijn. Er zijn nog onwijs veel andere talenten op weg. Natuurlijk zal ik er in elk geval wel alles aan doen om Verstappen voor te blijven”, aldus Leclerc in een interview met het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

De leeftijdsgenoot van Verstappen en woonachtig in Monaco, voorspeld een interessante sttrrijd tussen Red Bull en Ferrari. “We moeten de wagen constant zien te verbeteren. Dat is niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt. We komen elke race met nieuwe updates, maar die updates geven niet altijd het resultaat dat je van te voren had verwacht. Soms maken ze de auto zelfs langzamer! De sterkste punten van de wagen nu zijn de balans die het nieuwe chassis ons geeft en de soepelheid bij het insturen van bochten.”

Teamorders

Voor Leclerc is dit Formule 1 seizoen er vooral een van veel leren. Ondanks een goede race in Australië kreeg hij de opdracht om Sebastian Vettel niet in te halen en op jacht te gaan naar Verstappen. In dienst van het team rijden is daarbij het uitgangspunt. Desondanks eindigde hij bij zijn debuut voor Ferrari in de Grand Prix van Australië als vijfde.

Racing News 365

Reageer op artikel:
LeClerc ziet zichzelf als toekomstig wereldkampioen Formule 1
Sluiten