Vechtsport 20 okt 2018 Jelle van Es

Lethwei is misschien wel de bruutste vechtsport

Bij de vraag wat de bruutste vechtsport is, dan denk je al snel aan UFC, waar behoorlijk veel mag. Toch zijn er vechtsporten die een stapje verder gaan. Lethwei is daar een goed voorbeeld van. Het is een sport die ook bekend staat als Birmese Boksen en kent zijn oorsprong in Myanmar, waar het enorm populair is. Maar ook in de rest van Zuid-Oost Azië en Japan is er veel aandacht voor de sport.

Lethwei is heel bruut

Wat maakt Lethwei dan zo bruut? Ten eerste is het een sport waarbij je moet winnen door middel van een knock-out. De tegenstander moet dus kapot. Lukt dat niet, dan is er sprake van een gelijkspel. En om dat te bereiken heb je iets meer opties in je arsenaal. Zo heb je geen handschoenen. Je handen zijn met wat gaas ingewikkeld, waardoor je keihard mee kunt uithalen. Verder is er veel meer toegestaan. Wil jij even een 360-graden draai maken waarbij je met je elleboog tegen het hoofd tegen de tegenstander aan beukt? Geen probleem.

3 minutes of violence with the King of Lethwei Dave Leduc

Highlight of Lethwei Openweight World Champion Dave Leduc 👊 DAVE LEDUC Instagram : www.instagram.com/kingleduc Facebook page : www.facebook.com/kingleduc LEDUC LETHWEI Instagram: www.instagram.com/leduclethwei Facebook page: www.facebook.com/leduclethwei Song : Bozko – Nomad

Heb je letterlijk een hard hoofd? Dan kun je gewoon een kopstoot uitdelen. Verder kun je gewoon je benen en knietjes gebruiken. En als je dan een tegenstander neer hebt geslagen, dan is het nog geen eens voorbij. Het team van de vechter kan dan een blessure time-out aanvragen. De vechter krijgt dan een minuut of twee de tijd om bij te komen en op die manier te kijken of hij terug kan komen. Daarbij loopt hij dan wel het risico om voor een tweede keer neer te gaan.

Lethwei

Kortom, een sport die enkel voor echte kerels is. Dus als je in de toekomst een echt bruut gevecht wilt zien, dan kun je gaan kijken of er ergens een Lethwei gevecht wordt uitgezonden. Meer over vechtsport? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Lethwei is misschien wel de bruutste vechtsport
Sluiten