Voetbal 29 dec 2018 Jan De Raab

Lionel Messi heet Neymar van harte welkom in Barcelona

Ook al is het inmiddels duidelijk dat Neymar voorlopig zijn dagen bij PSG zal slijten, toch blijft de geruchtenmachine op volle toeren draaien. Deze keer is het niemand minder dan Lionel Messi die het vuurtje nog even tracht op te stoken door herinneringen op te halen aan zijn tijd met Neymar. Of dat ook maar iets zal helpen om een terugkeer van Neymar naar Barcelona te bespoedigen is nog maar de vraag.

“Geweldig als Neymar terug kan keren”

Op vragen van journalisten aan Lionel Messi laat de legendarische Argentijn er geen misverstand over bestaan. “Natuurlijk zou het geweldig zijn als hij terug zou komen naar Barcelona”, aldus de rechtsbuiten. Neymar vertrok destijds voor het astronomische bedrag van 200 miljoen euro van Barcelona naar PSG. Hoewel Paris Saint Germain duidelijk is in de wensen om een transfer mogelijk te maken, is het er (nog) niet van gekomen. Ondanks dat de eerste poging is afgeketst, blijven de geruchten over een eventuele terugkeer aanhouden.

Lionel Messi heeft nu zelf ook aangegeven dat het een complexe situatie is. Zo zou de vraagprijs identiek zijn aan het overnamebedrag. “We zouden graag zien dat hij terugkomt naar Barcelona. Hij heeft voldoende kwaliteiten zoals iedereen dat weet. Daarnaast is het een goede aanvulling op het team. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als voetballer, maar ook in de kleedkamers.”

“We zijn vrienden en we hebben hele leuke momenten beleefd”, aldus de Argentijn. “Natuurlijk zijn er ook minder prettige momenten geweest, maar dat heeft iedereen. We hebben in ieder geval veel tijd samen doorgebracht en de leuke momenten blijven je dan ook het beste bij.”

Neymar zag Messi als concurrent

De Braziliaanse superster speelde vier seizoenen in Camp Nou, scoorde aan de lopende band en creëerde doelkansen voor zijn medespelers. En passant vielen talloze waarderingen hem ten deel, van La Liga tot Champions League-succes. Hoewel het er achteraf op lijkt dat Neymar zich wilde ontworstelen aan de schaduw van Messi, is hij nu bezig om een naam voor zichzelf te maken in Parijs. Ondanks dat gegeven staat de Argentijn open voor een terugkeer van de verloren zoon. Hij weet echter ook dat PSG hem niet zomaar zal laten vertrekken.

“Neymar vind het gewoon erg moeilijk om Parijs te verlaten”, voegde Messi eraan toe. “PSG laat Neymar niet zonder slag of stoot gaan.”

Tweede seizoen bij Paris Saint Germain

Neymar is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSG, nadat hij de landstitel in zijn debuutseizoen heeft gewonnen. De club is er in geslaagd om de Champions League te winnen en zichzelf als een Europese grootmacht te laten gelden. Of die waardering terecht is moet nog blijken. De eerstvolgende krachtmeting is in ieder geval tegen Manchester United.

Sportbible

Reageer op artikel:
Lionel Messi heet Neymar van harte welkom in Barcelona
Sluiten