Voetbal 28 feb 2019 Jan De Raab

Lionel Messi neerhalen, dat doe je dus zo

Natuurlijk is het moeilijk als je weet dat je niet zo getalenteerd bent als degene die je moet dekken tijdens een voetbal wedstrijd. Dan moet je al je creativiteit gebruiken om hem af te stoppen. Als het onvrijwillige slachtoffer van je capriolen stom toevallig  Lionel Messi heet, dan kan dat hilarische taferelen tot gevolg hebben.

Lionel Messi: rustige wedstrijd

Het was woensdagavond en Barcelona moest aantreden tegen Real Madrid. Het zijn zeker niet de minste ploegen van de Spaanse competitie, een beetje spanning, sensatie en vuurwerk mocht dus wel verwacht worden. Voor Messi was het niet echt zijn avond. Hij kwam niet voor op het scoreformulier en ook een goede assist stond niet achter zijn naam. Het was voor Messi een weinig enerverend moment. Desondanks had hij een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning op de Bernabeu.

Zesde Copa del Rey finale voor Barcelona

Barca, wat negen punten voorsprong heeft op Los Blancos in de reguliere competitie, plaatste zich voor de zesde opeenvolgende maal voor Copa del Rey finale dankzij doelpunten van Luis Suarez en een eigen doelpunt van Raphael Varane. Het meest spraakmakende moment van de wedstrijd was echter geen doelpunt. Modric eiste alle aandacht op met zijn actie op Lionel Messi ervan te weerhouden een rol van betekenis te spelen. Als je dan al niet zo snel bent als Messi, moet je wat anders doen om hem tot stoppen te dwingen. De grijpgrage handen van Modric hadden al snel het shirt van de vijfvoudige Gouden Bal winnaar te pakken. Het resultaat: een gescheurd shirt, Messi die naar de grond gaat en een verdediger die een vrij trap tegen krijgt.

👑 on Twitter

Luka Modric holding the Ballon’dor.

De actie bleef niet lang onopgemerkt. Vele voetbalfans online konden hun creativiteit niet onderdrukken en wat volgde was een samenraapsels van hilarische comments op Twitter.

bichi_✨ on Twitter

Someone wants the shorts and someone wants the shirt. It can only be Lionel Messi, the GOAT 🐐🙌 #ForçaBarça #ElClásico

Sportbible

Reageer op artikel:
Lionel Messi neerhalen, dat doe je dus zo
Sluiten