Tennis 18 jan 2019 Jan De Raab

Lleyton Hewitt beschuldigt Tomic van bedreigingen

Lleyton Hewitt heeft het de laatste tijd zwaar. Niet zo zeer vanwege zijn sportieve prestaties, maar vanwege de regelmatige bedreigingen aan zijn adres. Die bedreigingen komen dan ook vreemd genoegd niet van teleurgestelde fans of gokkers. Het laatste anderhalf jaar is het juist collega-tennisser en landgenoot Bernard Tomic.

Lleyton Hewitt verliest eerste ronde dubbelspel

De onthulling over de bedreigingen konden worden opgetekend uit de mond van Hewitt. Na zijn nederlaag afgelopen donderdag in het dubbelspel op de Australian Open gaf hij een verklaring af. Hewitt verloor met zijn koppelpartner John-Patrick Smith in de eerste ronde van het dubbelspel. De Nederlander Wesley Koolhof en de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell bleken te sterk.

Vriendjespolitiek

Tomic Lleyton Hewitt

Tomic, de huidige nummer 88 van de wereld, beschuldigd Hewitt van vriendjespolitiek. Het gaat hem dan ook met name om de toekenning van de zogenaamde ‘wild cards’ voor de Australian Open. De Australische ‘bad boy’ van het tennis steekt zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken en laat duidelijk weten dat Hewitt wat hem betreft niet langer aanvoerder van het Australische Davis Cup-ploeg kan zijn.

Geen plaats voor Tomic

Hewitt laat zich echter niet de mond snoeren en wat hem betreft is het klaar met Tomic. Zolang hij de coach is zal er geen plek zijn voor zijn landgenoot in het team. “Ik heb de laatste 18 maanden meerdere bedreigingen ontvangen van Tomic. Bovendien werd ik ook gechanteerd. Ik heb Bernard al lang niet gesproken, maar dat is niet onlogisch als je de ernst van de bedreigingen bekijkt. Zolang ik kapitein ben van de Davis Cup-ploeg zal hij dan ook niet spelen”, aldus de ex-vriend van Kim Clijsters.

Tomic: ‘Je bent een leugenaar’

Uiteraard laat Tomic ook van zich horen en ontkent hij de, in zijn ogen, onterechte beschuldigingen. “Ik heb zijn familie nooit bedreigd”, zei Tomic. “Leuk, Lleyton. Om te bedenken hoe laag iemand eigenlijk is, en waarom het Australische publiek je nooit leuk vond. Ik heb niets met je familie te maken en het kan me niet schelen wat er mis is met jou, jij bent een leugenaar.”

MSNWelingelichtekringen

Reageer op artikel:
Lleyton Hewitt beschuldigt Tomic van bedreigingen
Sluiten