Basketbal 16 mrt 2019 Jan De Raab

Los Angeles Lakers zien met zesde nederlaag de kans op de play-offs verdampen

Voor de Los Angeles Lakers is het steeds duidelijker dat LeBron James niet altijd de meest waardevolle speler van het team is. Ondanks de aanwezigheid van de maestro werd de zesde nederlaag een feit. Donderdagavond ging de ploeg uit Californië tegen de Toronto Raptors onderuit met 111-98.

Lebron maakt solide indruk bij Los Angeles Lakers

Aan de kant van de Los Angeles Lakers maakte James een solide indruk. Ondanks een beperkte speeltijd van 32 minuten wist de 34-jarige forward een totaal van 29 punten te scoren en werd daarmee topschutter in de uitverkochte Scotiabank Arena (19.962 toeschouwers). Aan de kant van de Canadezen was het Kawhi Leonard die de meeste punten (25) bij elkaar wist te sprokkelen, vijf meer dan teamgenoot Norman Powell. Ondanks de afwezigheid aan de zijde van de Raptors van sterspelers Kyle Lowry (enkelblessure) en Serge Ibaka (schorsing) kwamen de Toronto Raptors tegen de Lakers nooit in de problemen. De overmacht van de Canadezen was al duidelijk bij de rust, de ploeg stond toen al met 65-54 voor.

Toronto stevig op een tweede plaats

Het verlies zorgt voor een waar hoofdpijndossier bij de Lakers. Naar aller waarschijnlijkheid kunnen ze een streep zetten door hun wens om deel te kunnen nemen aan de play-offs. De zestienvoudige NBA-kampioen staat momenteel elfde in de Western Conference. Die notering zorgt ervoor dat een top-8 notering op dit moment een bijna onhaalbare kaart is. Een plaats in de top 8 is namelijk vereist voor deelname aan de lucratieve nacompetitie. Voor Toronto betekent de zege op de Lakers in ieder geval een versteviging van de tweede plek. In de Eastern Conference hoeft men enkel Milwaukee voor zich te dulden.

GVA

Reageer op artikel:
Los Angeles Lakers zien met zesde nederlaag de kans op de play-offs verdampen
Sluiten