Voetbal 4 nov 2018 Jan De Raab

Loting voor de KNVB-beker gereed: Ajax speelt tegen Roda JC

In de achtste finales voor de TOTO KNVB-beker zullen Ajax en Roda JC elkaar treffen. Dat is het resultaat van de loting voor de KNVB-beker afgelopen zaterdag. Feyenoord, de winnar van de vorige editie mag zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Ook voor de overige clubs, waaronder drie amateurclubs, is het programma bekend:

  • AZ – PEC Zwolle
  • Fortuna Sittard – SC Cambuur
  • Willen II – AFC
  • SC Heerenveen – ODIN ‘59
  • Vitesse – Kozakken Boys
  • FC Twente – RKC Waalwijk

RKC Waalwijk kan gaan stunten tegen FC Twente

Van alle wedstrijden gaat waarschijnlijk alle aandacht uit naar FC Twente – RKC Waalwijk. De Brabanders verrasten vriend en vijand door totaal onverwachts te zorgen voor een sensationele zege op PSV. Ook al trad PSV aan met een B-elftal, het mocht een blamage niet verhinderen. De Eindhovenaren werden met 2-3 naar huis gestuurd.

Utrecht aast op revenge

Feyenoord stond dit seizoen al eerder tegenover FC Utrecht. Met de 1-0 nederlaag nog vers in het geheugen zullen de Utrechtenaren er veel aan gelegen zijn om een herhaling te voorkomen. Voor Ajax is het een heel ander verhaal. We moeten alweer terug naar 2010, toen wonnen de Amsterdammers voor het laatst de KNVB-beker. Gezien de huidige vorm van Ajax kon de wedstrijd tegen Roda nog wel eens zeer interessant worden.

Feyenoord is nog steeds kanshebber

De wedstrijden voor plaatsing in de kwartfinale zullen op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 december worden gehouden. Feyenoord mag nog altijd hoop houden op een herhaling van vorig jaar, destijds versloegen ze AZ in de finale.

Ajax loot uit tegen Roda in KNVB-beker, Feyenoord ontvangt FC Utrecht

Reageer op artikel:
Loting voor de KNVB-beker gereed: Ajax speelt tegen Roda JC
Sluiten