Voetbal 23 dec 2018 Jan De Raab

Loting voor de kwartfinales KNVB Beker: Ajax en Feyenoord spelen thuis

Op zaterdag 22 december heeft de loting plaatsgevonden voor het vervolg van de KNVB Beker. In totaal zijn er acht ploegen die nog in de race zijn voor de felbegeerde titel: Ajax, SC Heerenveen, Feyenoord, Fortuna Sittard, FC Twente, Willem II, AZ en Vitesse. De loting laat in ieder geval een aantal interessante wedstrijden zien. Zo mag Ajax aantreden tegen Heerenveen en ontvangt Feyenoord thuis Fortuna Sittard. Opvallend detail: op 20 januari speelt Ajax ook al tegen Heerenveen, dan is het een wedstrijd in de reguliere competitie.

Revanche voor Vitesse in de KNVB Beker

De verliezend finalist van de vorige editie ontvangt Vitesse. Die wedstrijd biedt mogelijkheden voor een revanche: “Ik denk dat we ons kunnen gaan revancheren voor de verloren bekerfinale van twee seizoenen geleden”, aldus AZ speler Calvin Stengs voor de camera van FOX Sports. FC Twente, de enige ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, mag het in De Grolsch Veste op gaan nemen tegen Willem II.

Speeldata KNVB Beker

Ook de speeldata voor de kwartfinales zijn al bekend. Volgens de huidige planning worden de wedstrijden afgewerkt op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 januari. De halve finales worden op dinsdag 26, woensdag 27 of donderdag 28 februari gespeeld. De finale staat gepland op zondag 5 mei en zal worden gespeeld in de Kuip in Rotterdam. De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League. De bekerwinnaar opent daarnaast ook het seizoen 2019/2020 met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen de landskampioen van het huidige seizoen.

De volledige uitslag van de loting:

Ajax – sc Heerenveen
Feyenoord – Fortuna Sittard
FC Twente – Willem II
AZ – Vitesse

NOS

Reageer op artikel:
Loting voor de kwartfinales KNVB Beker: Ajax en Feyenoord spelen thuis
Sluiten