Voetbal 8 jan 2019 Jan De Raab

Luis van Gaal wordt mogelijk de nieuwe coach van Benfica

Het kan gek lopen in de voetballerij. Het ene moment ben je ‘in principe’ gestopt als oefenmeester, om vervolgens in de belangstelling van een Europese topclub te staan. Luis van gaal maakt een meer dan grote kans om benoemd tot opvolger van Rui Vitoria bij de Portugese club Benfica. Mijnheer van Gaal zelf, heeft er wel oren naar. Het is, figuurlijk gesproken, bij de van Gaaltjes om de hoek. Eerder vandaag liet Benfica-voorzitter Luís Felipe Vieira weten dat José Mourinho de voorkeur heeft, maar die zou niet beschikbaar zijn om in Portugal aan de slag te gaan.

Benfica is op zoek naar een opvolger van Rui Vitoria

Luís Filipe Vieira kondigde onlangs aan dat de naam van de opvolger van de vertrokken Rui Vitoria pas volgende week bekend is. Uit betrouwbare bron is echter vernomen dat Luis van Gaal naar voren is geschoven als ideale kandidaat. Naast een behoorlijk ruime ervaring in het betaald voetbal, woont Luis van Gaal ook in de Portugese Algarve. Zo is hij goed op de hoogte van de Portugese cultuur en zou hij prima kunnen fungeren binnen Benfica.

Van Gaal heeft de deur opengehouden

Van Gaal, 67, verliet Manchester United aan het einde van het seizoen 2015/16 nadat hij er niet in was geslaagd om zich met zijn ploeg te kwalificeren voor de Champions League. Sindsdien heeft van Gaal geen club meer onder zijn hoede gehad en geniet hij in Portugal van zijn pensioen. Ondanks zijn pensionering heeft de oud-oefenmeester de deur altijd open gehouden voor een terugkeer als coach op het hoogste niveau.

Andere kandidaten

Naast Van Gaal zijn er nog een aantal andere namen die de ronde doen. Zo wordt de naam van de Italiaan Roberto Donadoni veelvuldig gehoord. Hij is de voormalige Italiaanse bondscoach en heeft ook Napels onder zijn hoede gehad. Ook David Moyes wordt genoemd als kandidaat.

DN

Reageer op artikel:
Luis van Gaal wordt mogelijk de nieuwe coach van Benfica
Sluiten