Voetbal 21 okt 2018 Marlon Labrie

Luka Jovic in één klap topscoorder door vijfklapper

Het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt had vrijdagavond een makkelijke avond. In het competitie duel met Fortuna Düsseldorf werd maar liefst met 7-1 gewonnen! Een monsterscore met een hoofdrol voor de Serviër Luka Jovic.

Eintracht Frankfurt – Fortuna Dusseldorf

Wat op het oog een spannende pot voetbal leek te worden werd een doelpuntenfestijn. De wedstrijd was na 34 minuten eigenlijk al beslist. Op dat moment stond het al 3-0 voor Frankfurt , waar Jonathan de Guzman en Jetro Willems spelen. Luka Jovic en oud Utrecht speler Sebastian Haller verzorgde de doelpunten. In de tweed helft ging die twee nog even vrolijk verder. De twee scoorde er lekker op los en na negentig minuten stond er een bescheiden 7-1 op het scorebord. Het was de avond van Luka Jovic.

Luka Jovic topscoorder van de Bundeliga

De aanvaller had letterlijk de avond van zijn leven. De Servier was flink op schot en scoorde gisteravond maar liefst vijf keer! Een persoonlijk record voor de aanvaller. Jovic was met zijn bizarre optreden in één klap topscoorder van de Bundesliga, al staat hij nu gelijk met Francisco Alcacar van Borussia Dortmund. Beide heren hebben zeven doelpunten. De uiterst knappe prestatie werd beloont met een publiekswissel in de 86e minuut van de wedstrijd. Een speler waar we dit seizoen zeker op moeten letten.

Jovic was heel even topscoorder, maar deelt de plek nu met Alcacer

Bundesliga English on Twitter

The difference one game makes 😱

Museumstuk

De puike wedstrijd van Jovic was is goed voor een plek in het Eintracht Franfurt museum. De servier is de eerste Eintracht speler die vijf goals in één wedstrijd wist te maken. Daarnaast is hij de jongste speler ooit die dit wist te doen in de Bundesliga.

Hij voegt zich toe aan een illuster rijtje spelers die dat hebben gepresteerd. Drie jaar geleden wist Robert Lewandowski dat ook te presteren tegen Wolfsburg. Daarnaast staan iconen zoals Gerd Müller, Jürgen Klinsmann en Jupp Heynckes in het rijtje. Reden genoeg om zijn historische wedstrijdshirt gelijk in een vitrine van het Eintracht Frankfurt museum te plaatsen.

Sportschau on Twitter

Ein legendärer Abend der @Eintracht.

Op de hoogte blijven van al het voetbalnieuws? Check Resport.

VI

Reageer op artikel:
Luka Jovic in één klap topscoorder door vijfklapper
Sluiten