Voetbal 19 sep 2018 Jan De Raab

Maradona viert eerste succes als trainer in Mexico

Een hattrick van Vinicio Angulo in de wedstrijd van Dorados Tapachula tegen Culiacan was voldoende om de carriere van Maradona als trainer een vliegende start te geven. De jongens die “Pluisje” onder zijn hoede heeft genomen wonnen het duel met gemak. Naast de drie doelpunten van Angulo was ook Alonso Escoboza in staat het doel te vinden. De enige tegentreffer kwam op het conto van Argentine Sebastian Ibars. De eindstand bleef daardoor beperkt tot een 4-1 overwinning van de jongens van Maradona.

De comeback van Maradona als trainer

Maradona, die voor het eerst sinds zijn vertrek bij Al-Fujairah SC in april dit jaar weer de leiding heeft over een club, verraste de voetbalwereld toen hij eerder deze maand tekende bij het Pacific Coast-team. De voormalige Boca Juniors en Napoli-spits voelt zich op zijn plek in Culiacan, een stad die berucht is om zijn drugskartels. Fans hopen dat hij in staat zal zijn om het team zijn roem terug te geven en hen zal helpen om een terugkeer naar Mexico’s eerste divisie te realiseren. De overwinning van maandag 17 september was de eerste overwinning van Dorados dit seizoen en zet de ploeg op de tiende plaats. De tweede divisie van Mexico telt in totaal vijftien ploegen.

Ervaring motiveert

De opgetogen 57-jarige trainer volgde spelers en fans die na de wedstrijd hun enthousiasme duidelijk lieten gelden. “Dit was wat we nodig hadden nadat we dachten dat we niet meer konden winnen”, aldus Angulo. Met drie treffers had hij een fors aandeel had in de overwinning. “De aanstelling van Maradona hielp ons weer gemotiveerd aan de wedstrijd te beginnen”. De invloed van de Argentijnse legende was direct merkbaar. De jongens van Dorados Tapachula speelden direct een stuk vrijer, iets wat zonder meer bijdroeg aan het goede resultaat.

Reageer op artikel:
Maradona viert eerste succes als trainer in Mexico
Sluiten