Voetbal 19 jan 2019 Jan De Raab

Marc Overmars laat Dusan Tadic niet gaan voor 25 miljoen

Terwijl andere Europese topclubs zich een slag in de rondte werken om de eigen gelederen te versterken, doet Ajax juist het tegenovergestelde. Marc Overmars is er veel aan gelegen om de selectie bij elkaar te houden. Mocht er toch iemand weg willen dan is de oud-voetballer niet beroerd om er een dusdanig hoge prijs aan te verbinden dat de interesse al snel weer verdwijnt. Het laatste wapenfeit uit Amsterdam is dan de club een bod van 25 miljoen euro op Dusan Tadic heeft afgewezen.

Bod van 25 miljoen euro voor Dusan Tadic

De Chinese club Hebei China Fortune had haar oog laten vallen op een van Ajax meest geliefde spelers, Dusan Tadic. Als we het Servische blad Mozzart Sport mogen geloven, dan hadden de Chinezen een bedrag van 25 miljoen overgehad voor de Servische aanvuller. Gaat hem niet worden zegt Marc Overmars, hij wil namelijk de basisspelers behouden en zo werken aan een stabiele basis voor de toekomst.

De basisspelers moeten blijven

Marc Overmars Ajax Dusan Tadic

Onder trainer Erik ten Hag is Tadic inmiddels uitgegroeid tot vaste kracht bij de Amsterdammers. De Servische aanvaller kwam afgelopen zomer over van Southhamptonen heeft inmiddels een basisplek verovert in de selectie van ten Hag. De interesse van de Chinezen is overigens niet vreemd. De club draait redelijk goed mee in de Chinese sub-top en wil graag meer kwaliteit in het team hebben. De keuze voor Tadic is dan ook logisch. De huidige trainer van Hebei China Fortune, Chris Coleman, die eerder de bondscoach van Wales was, ziet in Tadic de ideale aanvulling om de selectie te versterken.

Ajax-spelers zijn gewild in China

Dusan tadic is overigens niet de eerste Ajacied die zich op de belangstelling uit China mag verheugen. Zo deed recent het gerucht de ronde dat Guangzhou Evergrande belangstelling zou hebben voor David Neres. Ook deze Chinese club zou bereid zijn om enkele tientallen miljoenen euros neer te tellen voor een transfer. Ook dit aanbod zou Marc Overmars hebben afgeslagen. Met het oog op de toekomst is het voor Ajax van groot belang om de selectie bij elkaar te houden.

Negentien doelpunten in dertig wedstrijden

Dusan Tadic heeft bij Ajax nog een contract lopen tot medio 2022. De dertigjarige topvoetballer heeft in totaal 30 wedstrijden gespeeld voor de Amsterdammers. In totaal wist hij negentien maal het doel te vinden en maakte hij elf assists. Behalve voor Ajax, kwam Tadic ook uit voor FC Groningen, FC Twente en Vojvodina.

Voetbalzone

Reageer op artikel:
Marc Overmars laat Dusan Tadic niet gaan voor 25 miljoen
Sluiten