Wielrennen 20 jan 2019 Jan De Raab

Marianne Vos wint eindelijk wereldbeker veldrijden

De werelbeker veldrijden verdwijnt in een al goed gevulde Brabantse prijzenkast. In Pontchâteau heeft Marianne Vos de eindzege in de wereldbeker veilig gesteld. Door haar overwinning in de achtste wedstrijd voor de wereldbeker veldrijden is zij voor haar concurrenten niet meer in te halen.

Marianne Vos stelt zege in het veldrijden veilig

Winnen is inmiddels een gewoonte aan haar worden voor Marianne Vos. Al eerder veroverde de Brabantse al olympische en wereldtitels op de weg én de baan. Daarnaast werd ze ook al zeven keer wereldkampioene als veldrijdster. Het enige wat in feite nog niet in haar prijzenkast te vinden was, is de wereldbeker in deze tak van sport. Die gaat dus een heel mooi plekje krijgen.

“De eindzege in de wereldbeker is heel mooi, maar het doel was om het goed te doen in deze wedstrijd. Ik ben blij dat dat gelukt is”, aldus Vos in een interview met Sporza.

Dominant

Marianne Vos

In Frankrijk reed Vos zeer dominant en controleerde de race vanaf het begin. Haar grote voordeel was uiteraard wel de afwezigheid van  wereldkampioene Sanne Cant. Marianne Vos reed de gehele wedstrijd vooraan en wist in de eindsprint Denise Betsema te verslaan. Maud Kaptheijns legde beslag op de derde plaats waardoor het podium geheel oranje kleurde.

Belgisch podium bij mannen

In tegenstelling tot de vrouwen, was er bij de mannen weinig Oranje te herkennen. Regerend wereldkampioen Wout van Aert besteeg het podium op de hoogste trede en bleef de Belgische kampioen Toon Aerts en de nummer drie van het NK, Michael Vanthourenhout voor.

Mathieu van der Poel liet deze race aan zich voorbij gaan. Ook al heeft van der poel een sterke serie van vijf opeenvolgende overwinningen neergezet, de wereldbeker kon hij toch niet meer winnen. Dit omdat hij ontbrak tijdens de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Amerika.

d

NOS

Reageer op artikel:
Marianne Vos wint eindelijk wereldbeker veldrijden
Sluiten