Formule 1 28 sep 2018 Noah Korevaar

Renault-baas rekent af met klagende Max Verstappen

Max Verstappen heeft dit seizoen al regelmatig geklaagd over zijn motor. Vooral het tekort aan pk’s zou hem parten spelen, aldus de jonge coureur. Volgens Cyril Abiteboul, baas bij Renault, valt het allemaal best mee en stelt Verstappen simpelweg erg hoge eisen.

Renault-baas geeft af op klagende Max Verstappen

Dat meldde de teambaas tijdens een persconferentie in Rusland, voor de Grand Prix van dit weekend: “Max is een erg veeleisende gebruiker, en hij is ook niet de stilste.”

Red Bull Racing reed de afgelopen twee races met de gloednieuwe Spec 3-motor, die door Renault wordt gebouwd. Na de races in Singapore en Italië twijfelde men echter over de betrouwbaarheid van het technologische hoogstandje.

Daarom kiest het team dit weekend voor de oude vertrouwde Spec 2-motor. Dat heeft wel een vervelende consequentie: Ricciardo en Verstappen moeten op het Sochi Autodrom dus achteraan stappen.

Renault-baas Abiteboul Max Verstappen

Verstappen leverde eerder al fikse kritiek op de motorwissel. Volgens de Nederlander was de Spec 3 niet de juiste stap. Abiteboul is niet blij met het commentaar van Max:

“Ik ben het niet met zijn commentaar eens. Over het algemeen denk ik dat Max zich wat meer op zijn eigen auto zou moeten focussen,” aldus de baas van Renault. “Het team heeft uitstekend werk geleverd in de aanloop naar het goede weekend van Max in Singapore.”

Volgens Abiteboul was de motorwissel al besproken

Motorwissel was de afspraak

Verstappen eindigde daar op de tweede plek, achter Lewis Hamilton, die een feilloze race reed. Volgens Abiteboul was de motorwissel met de belanghebbenden besproken, en was het dus meteen al duidelijk dat Verstappen niet het seizoen zou uitrijden met de Spec 3.

“Dit hebben we al vooraf besproken met de engineer-afdeling van Red Bull Racing, niet met de coureursafdeling.” Al met al komt het einde van de samenwerking tussen Renault en Red Bull Racing steeds dichterbij. Het team rijdt nog zes races met motoren van de Franse toko. Volgend seizoen stapt het team over op Honda.

Max heeft veel meer vertrouwen in de motoren van Honda, zoals je hier kunt lezen. Check ook deze toffe miniserie over Hamilton.

Reageer op artikel:
Renault-baas rekent af met klagende Max Verstappen
Sluiten