Formule E 11 jan 2019 Jan De Raab

Max Verstappen gaat in Marrakech zijn taakstraf uitvoeren

Het wordt waarschijnlijk drukker dan normaal in het Marokkaanse Marrakech. Dat heeft niet zo zeer te maken met de race in de Formule E, maar meer met de aanwezigheid van Max Verstappen. Dit weekend zal hij zijn taakstraf gaan volbrengen. Deze kreeg hij na zijn botsing met Esteban Ocon in november 2018.

Tijdens de tweede ronde van het FIA Formule E-kampioenschap zal de Limburger de stewards gaan ondersteunen. De Formule E is, zoals je wellicht al had vermoed, de klasse van de autosport waarin enkel elektronisch aangedreven auto’s tegen elkaar racen.

Max verstappen verloor in Brazilië door Ocon

De 21-jarige Red Bull coureur ontving zijn taakstraf nadat hij Ocon na de Grand Prix van Brazilië had opgezocht om verhaal te halen. De Nederlander was behoorlijk kwaad nadat de Force India-coureur hem had geraakt op het moment dat hij de leiding had in de wedstrijd. Door de aanrijding kom Lewis Hamilton de leiding nemen en de Grand Prix op zijn naam schrijven.

Duwen van Ocon mag niet

Een redelijk gefrustreerde Verstappen ging daarop na de race verhaal halen bij de Franse coureur. De reactie van de Fransman die de vermoorde onschuld speelde was voldoende voor Max verstappen op Ocon een duw te geven. Het hele voorval werd vastgelegd door de aanwezige camera’s en Verstappen kon tekst en uitleg gaan geven aan de FIA, de internationale autosportfederatie.

De FIA besloot dat een tweedaagse taakstraf passend was gezien de ernst van het incident. De taakstraf zou binnen zes maanden moeten worden uitgevoerd en zou relevant moeten zijn voor de autosport. Aldus geschiedde. Het is overigens nog onduidelijk of Max Verstappen beide dagen in Marrakech aanwezig zal zijn om zijn taakstraf uit te voeren.

 

Nos

Reageer op artikel:
Max Verstappen gaat in Marrakech zijn taakstraf uitvoeren
Sluiten