Formule 1 27 nov 2018 Jan De Raab

Max Verstappen is volgens Hamilton en Vettel titelkandidaat

Nu het Formule 1-seizoen is afgelopen is het tijd om even terug te blikken om een geweldig seizoen waarin Max Verstappen heel knap als vierde is geëindigd en Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel wist te pakken. Zowel Hamilton als Vettel zijn onder de indruk van de prestaties van de jonbge Nederlander en houden er terdege rekening mee dat de Limburger in 2019 een serieuze titelkandidaat is.

Hamilton weet dat Max Verstappen de concurrent is

De Britse wereldkampioen kent inmiddels de kwaliteiten van Verstappen en weet wat de Nederlander in zijn mars heeft. Dit bleek ook wel uit de antwoorden die Hamilton gaf op de persconferentie na zijn overwinning in Abu Dhabi: “Max heeft vrijwel het hele jaar goed gereden en laten zien dat hij constant kan presteren. Als Red Bull Racing zijn werk doet en Max de middelen geeft om het gat met Mercedes en Ferrari te dichten, dan doet hij volgend seizoen zeker mee in het gevecht om de wereldtitel.”

Moeizame start

Ondank de moeizame start van het seizoen voor Verstappen, wist hij de rest van het seizoen goede prestaties neer te zetten en zich te herpakken. In Abu Dhabi was het dan ook een logisch gevolg van de eerder ingezette lijn en wist hij wederom op het podium te eindigen. Dit, ondanks de matige startpositie. Als we de statistieken erbij pakken dan zien we juist een duidelijk opgaande lijn. In maar liefst negen Grands Prix na de zomerstop eindigde Verstappen geen enkele keer buiten de top vijf.

Max Verstappen beschikt over de juiste kwaliteiten

Naast Hamilton is ook Vettel onder de indruk. De Duitser die in Abu Dhabi als tweede eindigde en daarmee een derde plaats in de WK-stand voor Verstappen onmogelijk maakte, kan Max Verstappen geen advies meer geven. “Hij heeft alle ingrediënten in huis om top te presteren. Er zijn een paar coureurs die dat hebben en Max is daar zeker één van, dat heeft hij ondertussen wel laten zien”.

“Om mee te doen in de top is het belangrijk om het hele seizoen constant te presteren en ik vind Red Bull heel, heel erg sterk. Ze hebben de auto meer verbeterd dan elk ander team dit jaar en zijn daardoor heel competitief.”

NuSport

Reageer op artikel:
Max Verstappen is volgens Hamilton en Vettel titelkandidaat
Sluiten