Formule 1 12 mrt 2019 Jan De Raab

Max Verstappen kan het niet alleen. Dit is zijn de mensen achter hem

Hij is pas 21 en begint aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. Met een nieuwe motorfabrikant (Honda) hoopt het team van Max Verstappen nieuwe successen aan de erelijst te kunnen toevoegen. Veel zal uiteraard afhankelijk van twee factoren: Max zelf en de kwaliteit van de motor. Achter Max Verstappen en zijn ploegmaat Pierre Gasly staat echter een heel team wat het mogelijk maak om goed te presteren. Het zijn de jongens op de achtergrond die ervoor zorgen dat alles om Verstappen heen vlekkeloos verloopt. Wie zijn deze onbekenden en welke rol vervullen zij?

Christian Horner (45)

Horner is de man die het meest op de voorgrond treed. Het is een van de leidinggevende personen binnen het team van Red Bull Racing. De Brit, een voormalig coureur, heeft vanaf dag 1 de touwtjes stevig in handen. Zijn ogen zien alles en is de opperregelneef van het team.

Jonathan Wheatley (51)

Wheatley is de rechterhand van Horner. Hij is naast de teambaas degene die alles coordineert, ook de pitstops. Niets ontgaat hem en hij is de belangrijke schakel tussen het team en de coureurs. Hij verzorgt ook de communicatie met de wedstrijdleiding.

Dietrich Mateschitz (74)

Max Verstappen

Zonder Dietrich Mateschitz geen Red Bull Racing. De puissant rijke Oostenrijker is oprichter en eigenaar van Red Bull en zorgde er eigenhandig voor dat het team er nu zo goed voor staat.

Andre Newey (60)

Zonder goede ontwerper zou Red Bull nooit zo’n fantatstische wagen hebben. De Brit wordt door vriend en vijand geprezen om zijn kwaliteiten en is volgens sommigen de beste ontwerper binnen de F1. Zijn bijdrage aan de RB15 is beperkt, maar heeft in het verleden ruime bijdragen geleverd aan wagens die uiteindelijk wereldkampioen werden. Hij heeft er maar liefst tien stuks op zijn naam staan.

Paul Monaghan (61)

Als je alles wilt weten over de RB15 dan moet je bij deze man zijn. Hij is als geen ander op de hoogte van alles als het gaat om de RB15. De Brit is al jarenlang verbonden aan Red Bull in zijn functie als Chief Engineer – Car Engineering. Rob Marshall (50) is eveneens al langere tijd verbonden aan Red Bull Racing en rapporteert zijn bevindingen als Chief Engineering Officer aan Newey en Waché.

Racingnews 365

Reageer op artikel:
Max Verstappen kan het niet alleen. Dit is zijn de mensen achter hem
Sluiten