Formule 1 11 sep 2018 Jelle van Es

Goed nieuws voor Max Verstappen: Nieuwe Honda-motor levert veel pk’s

Als we kijken naar het huidige F1-seizoen, dan lijkt het er op dat er voor Max Verstappen niet veel meer op zit dan zich te richten op de plekken vlak achter het podium. De Renault-motor is simpelweg niet krachtig genoeg om het op de lange rechte stukken op te nemen tegen de kracht van Ferrari en Mercedes. Enkel op circuits die niet om topsnelheden draaien, zoals de aankomende GP van Singapore, heeft hij een kans om te strijden om de winst. Gelukkig is er nu goed nieuws. De Honda-motor lijkt qua PK goede stappen vooruit te zetten.

Verstappen’s toekomst met Honda

Als we kijken naar de laatste Grand Prix, dan zou Ferrari volgens het Duitse Auto Motor und Sport beschikken over een motor die 790 PK voortbrengt en daarmee dus hoge topsnelheden kan halen. Die van Mercedes ligt daar met 780 PK niet ver achter. Maar als je dan kijkt naar de huidige Renault-motor die Max Verstappen gebruikt, dan blijft de nieuwe Spec-C-versie steken op 730 PK. Dat is een stap vooruit ten opzichte van de Spec-B, die daarvoor gebruikt werd en slechts 710 PK opleverde, maar op de lange rechte stukken is het natuurlijk een wereld van verschil.

Max Verstappen Honda

Gelukkig is er ook goed nieuws als we naar volgend jaar kijken. Dan maakt Red Bull gebruik van Honda-motoren, die nu al bij het zusterteam Toro Rosso worden gebruikt. De Japanse motorbouwer laat dit jaar zien dat het met de betrouwbaarheid best wel goed zit en ook qua snelheid goede stappen zet. Momenteel levert de motor 715 PK, wat meer is in vergelijking met de oude Renault-motor. En voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zou Honda komen met de Spec-3 motor. Deze moet in staat zijn om 750 PK te leveren.

Hopelijk wordt dat verder door ontwikkeld en kan Max Verstappen volgend jaar echt voor de wereldtitel strijden.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Max Verstappen: Nieuwe Honda-motor levert veel pk’s
Sluiten