Pijnlijk: alle momenten dat Max Verstappen in de steek gelaten werd door Renault

Red Bull en Renault, een echt gelukkig huwelijk was het niet. Niet voor niets switcht Red Bull vanaf volgend seizoen naar Honda. De Renault motor begaf het nog weleens bij Daniel Ricciardo, maar vooral bij Max Verstappen was het keer op keer ellende. Dit zijn alle momenten dat Max Verstappen in de steek gelaten werd door Renault.

Grand Prix Verenigde Staten 2016

In het eerste seizoen dat Verstappen mocht aantreden als Red Bull-coureur, viel hij één keer uit met zijn RB12. Op het circuit van Austin gaf na dertig rondes de versnellingsbak van Max de geest. Het zou het startschot worden van een groot probleem voor de Limburger.

Grand Prix Canada 2017

Na een geweldige start met mooie inhaalacties stond Verstappen in Canada stond de Red Bull-coureur op de tweede plek achter Lewis Hamilton. Uitgerekend toen sloeg het noodlot toe. Gek genoeg begaf de accu van Max’ auto het. En dat vanaf de tweede positie… De Nederlander was dan ook niet bepaald happy na de race.

Max Verstappen: ‘Helemaal ruk, echt’ | Interview | GP van Canada

Interview met Max Verstappen: ‘Helemaal ruk, echt’ | Interview | GP van Canada ⇨ Abonneer (gratis) je nu voor meer clips ⇨ http://bit.ly/2oUmNi2 Meer Ziggo Sport. Check onze website en social media kanalen. ⇨ Website | https://ziggosporttotaal.nl ⇨ Twitter | https://twitter.com/ZiggoSportf1 ⇨ Facebook | https://www.facebook.com/ZiggoSportf1 ⇨ Instagram | https://www.instagram.com/ziggosportf1

Grand Prix Azerbeidzjan 2017

“Issue, issue with the engine. Yep, here we go again.” Dat zei Verstappen toen hij in ronde 11 merkte dat het in Azerbeidzjan niet goed zat met zijn Renault motor. De Nederlander racete goed op het circuit van Baku en kon meedingen om een podiumplek, maar motorproblemen zorgden ervoor dat hij uiteindelijk vanaf de kant moest meekijken. Teamgenoot Daniel Ricciardo zou de race later winnen.

Grand Prix België 2017

Wat een rotjaar voor Verstappen. In België moest de Limburger opnieuw zijn auto vroegtijdig aan de kant zetten. Al na zeven rondes had de auto van Max last van een mechanisch probleem. Hoofdschuddend parkeerde hij zijn auto langs het Spa-circuit. Het was al de zesde keer dat hij dat seizoen uitviel en geen van die keren was hij daar zelf schuldig aan.

Renault
Foto: Screenshot YouTube

Grand Prix Groot-Brittannië 2018

Lange tijd had Verstappen uitzicht op een podiumplek in de Grand Prix van Groot-Brittannië dit jaar. Uiteindelijk werd hij toch ingehaald en zakte hij terug, maar dat was nog niet eens het ergste. Tot overmaat van ramp kreeg hij problemen met zijn versnellingsbak. Hij stond niet alleen meer buiten het podium, maar moest de hele race in de slotfase opgeven. Max was er duidelijk geïrriteerd over.

Grand Prix Hongarije 2018

Zes rondes. Zo lang heeft Verstappen kunnen genieten van de Grand Prix van Hongarije dit jaar. Na zes laps begaf zijn Renault motor het opnieuw. De Nederlander kan soms een beetje uit de bocht vliegen (pun intended), maar ditmaal was de maat echt helemaal vol bij Max.

Max Verstappen furious on radio after engine issue – F1 2018 Hungary

Uploaded by SigmanApex87 on 2018-07-29.

Reageer op artikel:
Pijnlijk: alle momenten dat Max Verstappen in de steek gelaten werd door Renault
Sluiten