Formule 1 21 feb 2019 Jan De Raab

Max Verstappen: Scuderia Ferrari gaat de winst in Melbourne niet cadeau krijgen

Bij de heren van Scuderia Ferrari lijkt alles op rolletjes te lopen in de voorbereiding van de eerste Grand Prix van 2019. De testdagen zijn achter de rug en de teams gaan zich opmaken voor de lange reis naar Melbourne. In Australië zal het in het weekend van 15 maart gaan gebeuren, dan weten we hoe de verhoudingen liggen en wat mogelijke kanshebbers zijn. Als het aan Ferrari ligt gaan ze voor de zesde wereldtitel, een unicum in de geschiedenis van de Formule 1. Er is echter een coureur die niet onder de indruk is van Ferrari: Max Verstappen.

Ook Scuderia Ferrari moet strijden om de punten

Ook al heeft Ferrari laten zien dat hun wagen enorm betrouwbaar, consistent en snel is, dat wil nog niks zeggen. Goed verlopen testdagen bieden nog altijd geen garantie dat het behalen van de titel een formaliteit is. Dat weten beide Ferrari coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc, maar ook Max verstappen kent inmiddels het klappen van de zweep.

Nederlands meest getalenteerde coureur kijkt inmiddels tevreden terug op de testdagen en weet dat de komende periode belangrijk gaat zijn. Op basis van de verzamelde data gaat het technische team aan de slag om de wagen nog beter af te stellen om Max Verstappen en ploeggenoot Pierre Gasly optimaal te laten presteren.

De ‘echte’ RB15 zien we pas in Australië

De grootste verrassing moet dan ook in Australië plaats vinden. Beide Red Bull coureurs zullen daar met een totaal andere auto aan de GP beginnen. In een vraaggesprek met het Duitse Speedweek is Verstappen, net als dr. Helmut Marko, erg resoluut over: “Er staat in Melbourne een compleet andere auto, dat beloof ik.”

Met diezelfde stelligheid weet Verstappen ook te verstellen dat Ferrari de zege zeker niet cadeau zal krijgen. “Vorig jaar dachten we in Melbourne dat het Ferrari zou worden, maar lopende het seizoen bleek het anders te lopen en was Mercedes uiteindelijk weer dominant.”

Oefenen in de simulator

Momenteel verblijft Max Verstappen niet in Spanje, maar is in allerijl vertrokken naar Milton Keys waar een aantal zaken prioriteit hebben. Dat brengt met zich mee dat hij niet in de wagen kan rijden om meer ervaring op te doen. Om dat te compenseren zal hij gebruik maken van de simulator.

Motorsportz

Reageer op artikel:
Max Verstappen: Scuderia Ferrari gaat de winst in Melbourne niet cadeau krijgen
Sluiten