Formule 1 24 nov 2018 Jan De Raab

Max Verstappen vertrekt in Abu Dhabi vanaf P6

De tekortkomingen van de Red Bull wagen kwamen duidelijk naar voren in de strijd om poleposition in aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi. In de trainingssessies was er geen sprake van problemen. Zo zette hij in de tweede training een zeer goede tijd neer en behoorde hij zelfs tot de snelste coureurs op het Yas Marina circuit. In de kwalificaties ging het een stuk minder. Verstappen zal genoegen moeten nemen met een zesde plaats, nog achter de tijd van teamgenoot Ricciardo. De Brit Hamilton vertrekt van poleposition in Abu Dhabi.

Goede training maar geen succes in de kwalificatie

“Het was vooral glijden met de achterkant van de wagen”, aldus de Nederlander. Een aantal zaken kunnen worden aangewezen als oorzaak voor de slechte kwalificatie. Zo is Verstappen niet onverdeeld gelukkig met de temperatuur van de banden. “In het tweede deel van de kwalificatie had ik er al last van. Bij mijn eerste ronde in het laatste deel van de kwalificatie ook. Ik zei tegen het team dat de banden moesten afkoelen. Op de baan bleek het nieuwe setje nog vijf graden warmer dan het oude. Toen ben ik maar naar binnengegaan”, aldus Nederlands meest succesvolle coureur. Of de problemen een rol van betekenis spelen tijdens de race is nog maar de vraag. Max Verstappen heeft vaker al laten zien dat een slechte startpositie geen probleem is om een podiumplaats te bemachtigen.

Dat de Red Bull coureur niet gelukkig is met de uitslag van de kwalificatie is duidelijk. Het kan in elk geval veel beter”, aldus de Nederlander. Slechts zes keer eerder moet max accepteren dat de Australiër een betere uitgangspositie heeft aan het begin van een Grand Prix.

Start op hypersofts

Verstappen zal in Dubai in ieder geval starten op hypersofts terwijl zijn concurrenten voor de eindzege zullen starten op ultrasofts. We mogen op basis van die keuze uitkijken naar een spectaculaire start aanstaande zondag.

Laatste race bij Red Bull voor Ricciardo

Voor Ricciardo, hij start vanaf P5, is Dubai zijn laatste race in dienst van Red Bull. In 2019 bezet hij een stoeltje bij het team van Renault en komt er dus een einde aan een driejarige periode waarin hij de collega van Max Verstappen was. In die tijd zijn beide coureurs goed bevriend geraakt en dat leverde altijd leuke, vrolijk en soms zelfs hilarische momenten op zoals je in onderstaande video kunt zien.

Three years Max Verstappen and Daniel Ricciardo as teammates at Red Bull Racing Formula 1

The two will ride together for the last time as teammates at Red Bull Racing F1 this weekend. An end to a nice, pleasant time between two friends. For copyright matters please contact us at: eep.jerox@gmail.com

NuSport

Reageer op artikel:
Max Verstappen vertrekt in Abu Dhabi vanaf P6
Sluiten