Formule 1 26 sep 2018 Jelle van Es

Max Verstappen heeft al het vertrouwen in de nieuwe Honda-motor

Dit jaar rijdt Max Verstappen met zijn Red Bull met een Renault-motor. Hoewel de motor dit jaar een stuk betrouwbaarder is dan vorig jaar (knock on wood), daar lukt het de Fransen andermaal niet om een motor te maken die ook echt snel is. Zeker op de rechte stukken zie je hoeveel de Red Bull tekort komt ten opzichte van de Ferrari- en de Mercedes-krachtbronnen. Volgend jaar levert Honda de motoren voor Red Bull. Vorig jaar stond de Honda-motor nog bekend als één van de slechtsten van het veld en kwam de McLaren van onder andere Alonso totaal niet vooruit. Bij het tekenen van de deal tussen Red Bull en Honda gingen bij velen de alarmbellen af. Maar niet bij Max Verstappen. Hij heeft vertrouwen in de Honda-motor.

Max Verstappen gelooft in de Honda-motor

We zien dit jaar al dat de motor een stuk beter is dan vorig jaar. Momenteel rijdt het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso, al met de krachtbron en dat heeft met name Pierre Gasly geen windeieren gelegd. Bovendien denkt Verstappen dat de Japanners de gemaakt stappen door zullen gaan zetten. De afgelopen jaren hebben ze motoren geleverd aan teams die niet strijden om de wereldtitel, maar dat is met Red Bull wel anders. Zij hebben elk jaar de ambitie om wereldkampioen te worden. En dat zorgt bij Honda er ook voor dat de wil er echt is om iets ijzersterks neer te zetten.

“De jaren met McLaren heeft Honda niet in een positief daglicht gesteld maar ik denk dat ze dit jaar echt enorme stappen hebben gemaakt. Er komt daarnaast nog veel meer aan. Dat is zeker positief voor volgend jaar als wij met die motor gaan rijden. Bij Honda is veel meer budget en ze willen ook echt winnen. Die mentaliteit is echt wel aanwezig daar en dat is ook gewoon heel goed om te zien,” aldus Max Verstappen.

Max Verstappen

Met die wil, de Japanse mentaliteit om altijd beter te worden en het feit dat Honda naar verluid meer budget heeft vrijgemaakt om een winnende motor te maken, zou de overstap van de Renault motor naar Honda voor Red Bull wel eens goed kunnen uitpakken. Hopelijk zien we die resultaten gelijk begin volgend jaar tijdens de Grand Prix van Australië of misschien al tijdens de wintertests.

Racingnews365

Reageer op artikel:
Max Verstappen heeft al het vertrouwen in de nieuwe Honda-motor
Sluiten