Formule 1 29 nov 2018 Jan De Raab

Max Verstappen zoekt een zinvolle invulling van zijn taakstraf

Een straf uitvoeren is een ding, maar als het aan verstappen ligt moet het wel functioneel zijn. Zoals bekend is, heeft Max Verstappen aan zijn fysieke confrontatie met Ocon na de GP van Brazilië een taakstraf overgehouden. Dat is op zich niet zo heel vreemd, maar als het aan de Nederlander ligt moet het wel ergens om gaan. Zoals hij het zelf verwoord: ‘ik wil er niet als een idioot uitzien’.

De taakstraf van Max Verstappen

Max is, zoals we hem kennen, niet te beroerd om zijn mening te geven. Ook niet als het om zijn taakstraf gaat. “Ik wil iets nuttigs doen”, aldus Verstappen tegen Sky Sports. “Ik ga niet iets sulligs doen. Uiteraard vind ik dat ik al zwaar genoeg word gestraft. We moeten iets toepasselijks doen, want ik wil er niet als een idioot bij lopen.”

De confrontatie

Verstappen was na zijn race in Brazilië dusdanig onder de indruk van de Fransman dat hij hem opzocht om verhaal te gaan halen. De lichaamstaal van de Fransman was voor Verstappen voldoende aanleiding om op een non-verbale manier zijn mening kenbaar te maken en aan te geven weinig begrip te kunnen opbrengen voor de actie van Ocon.

Speechen op het FIA-gala

Het handgemeen wat volgde was voor de FIA aanleiding om een corrigerende maatregel op te leggen aan de Nederlandse coureur en hem te voorzien van een taakstraf. De uitvoering daarvan, daar heeft Verstappen al over nagedacht: “Wat maakt me niet uit, als ik er maar mee in kan stemmen. Ik kan er toch niets meer aan doen, maar we vinden vast een oplossing”, aldus Verstappen.

Promotie van de FIA als taakstraf

Als het aan Max ligt kan hij goed leven met iets ‘leuks’ zoals het geven van een speech tijdens het FIA-gala. “Ik ga alleen naar het gala, als ik daar mijn taakstraf mag uitvoeren. Kijk, ik wil wel wat pr-werk doen van tevoren, laten zien hoe geweldig alles is. Ik wil ook best een speech geven”, merkte de meest succesvolle Nederlandse coureur terzijde op.

NuSport

Reageer op artikel:
Max Verstappen zoekt een zinvolle invulling van zijn taakstraf
Sluiten