Boksen 9 feb 2019 Jan De Raab

Mayweather kiest mogelijk voor een lucratief contract met de UFC

De schattingen over het vermogen van Floyd Mayweather Jr. loen uiteen van 285 miljoen dollar volgens Forbes tot een bedrag van maximaal 1 miljard dollar volgens Investopedia. Welke criteria je er ook op wil nahouden, feit blijft dat ‘Money’ de rijkste atleet ter wereld is. Zijn vermogen zou in 2019 nog wel eens een heel stuk groter kunnen worden als we zijn laatste uitspraken serieus moeten nemen. Mayweather claimt namelijk dat hij een contract bij de UFC kan ondertekenen wat hem nog rijker zou maken. Om precies te zijn zou men bij de UFC bereid zijn om hem 1 miljard dollar te betalen.

Mayweather als UFC-vechter

Floyd Mayweather Jr. zegt dat de UFC hem een ​​miljard dollar zou betalen om in de octagon te vechten. In het gesprek met niemand minder dan Kevin Hart is hij tevens bijzonder lovend over zijn eeuwige rivaal, Conor McGregor.

De Amerikaan nam onlangs deel aan een lucratieve boks demonstratie cq wedstrijd tegen de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa. Het gevecht wat al in de eerste ronde eindigde leverde hem een bedrag op van maar liefst 67 miljoen dollar. Nu suggereert Mayweather dat hij de grootste deal van zijn leven kan sluiten door bij de UFC te gaan vechten.

Kevin Hart

Het interview met Kevin Hart, de Amerikaanse komiek en Hollywood-superster Kevin Hart, was goed voor enkele opzienbarende uitspraken. In de show van Kevin Hart, getiteld ‘Cold As Balls’, zei Mayweather dat hij een deal van 1 miljard dollar met de MMA-giganten kon aangaan als hij tegen hen in de octagon zou aantreden. “Ik kan nu een deal krijgen van de UFC,” verklaarde hij. “Waarschijnlijk gaat het dan om drie gevechten, misschien wel vier gevechten. Als ik het zou willen ligt er gewoon een miljard dollar klaar voor mij.”

De grote vraag is natuurlijk of Mayweather wel zou willen vechten volgens de mixed martial arts-regels in de octagon. Overigens is het wel iets wat echt bij hem past. Mayweather heeft carrière gemaakt als bokser door de beste ter wereld te zijn met een record van 50 overwinningen uit evenveel partijen. Zijn laatste partij was tegen Conor McGregor. In augustus 2017 eindigde de wedstrijd in de 10e ronde met een TKO in Las Vegas.

Khabib Nurmagomedov

De huidige UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov heeft er geen geheim gemaakt dat hij zonder meer zin heeft in een bokswedstrijd met Mayweather, en dat kan wellicht veel lucratiever zijn voor de Amerikaan. De manager van Nurmagomedov, Ali Abdelaziz, heeft eerder verklaard dat Mayweather “smeekt” om tegen de Russische UFC-superster te mogen vechten.

De MMA-vechter heeft onlangs zelf het gesprek aangewakkerd door te zeggen dat hij deze zomer open zou staan voor een bokswedstrijd in Moskou. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

RT

Reageer op artikel:
Mayweather kiest mogelijk voor een lucratief contract met de UFC
Sluiten