Dit schrijven de media over de afgang van Feyenoord tegen Trenčín

Feyenoord speelde zaterdagavond niet bepaald een goede wedstrijd. Sterker nog, de Rotterdammers gingen compleet af tegen het nietige AS Trencin uit Slowakije. De media waren dan ook niet mals over de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Dit hadden zij allemaal te zeggen.

Zowel De Telegraaf als het AD stellen dat Feyenoord zich ‘voor schut’ heeft gezet, terwijl NU.nl spreekt van een ‘wanvertoning’. Ook Sportnieuws.nl laat weinig heel van de Kuipploeg: “Wat een beschamende en pijnlijke wanprestatie (…). De Rotterdammers zijn volledig weggespeeld door het bescheiden AS Trenčín, de nummer 5 van de Slowaakse competitie.”

Lastig vervolg voor Feyenoord

En nu is het de vraag: hoe gaat het team nu verder? Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen promovendus De Graafschap. Het AD ziet het somber in: “Zelden zullen de Rotterdammers in zo’n rotsfeer hebben toegeleefd naar een ouverture als nu. Die zo lucratieve poulefase van de Europa League is verder weg dan ooit. Alleen een wonder kan Feyenoord naar de volgende ronde (…) helpen.”

Ook Sportnieuws.nl ziet de mannen van Van Bronckhorst de poulefase van de Europa League niet meer halen: “Dit gaat volgende week in eigen huis niet meer goedkomen. Niet als Feyenoord weer als een slappe vaatdoek het veld betreedt. Want wie eerlijk naar deze wedstrijd kijkt, moet toegeven dat een uitslag van 6-0 of 7-0 ook prima had gekund. De grootste Europese nederlaag blijft Feyenoord nog net bespaard.”

De ploeg uit Rotterdam-Zuid verloor één keer met 5-0 in Europees verband. Dat was in 1965 in de Europacup 1, de voorloper van de Champions League, tegen het Real Madrid van Ferenc Puskas.

Reageer op artikel:
Dit schrijven de media over de afgang van Feyenoord tegen Trenčín
Sluiten