Wielrennen 11 dec 2018 Jan De Raab

Meer voorjaarsklassiekers voor Peter Sagan in 2019

Peter Sagan, een van de meest opvallende wielrenners van de laatste jaren, heeft aangegeven om in 2019 in alle grote voorjaarsklassiekers te starten. Goed nieuws voor de fans, Sagan zal dus ook aan de start verschijnen van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

De ambitieuze plannen van Peter Sagan

Bij de teampresentatie afgelopen maandag van BORA-hansgrohe op Mallorca  liet de Slowaak doorschemeren wat zijn plannen zijn in 2019. “Mijn belangrijkste doelen zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar ik zal ook de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik rijden”.

Down Under

Voor Sagan begint het seizoen in Australië. Na de tour Down Under die van 15 tot 20 januari wordt gereden, vertrekt hij naar Argentinië voor de Ronde van San Juan (27 januari-3 februari). In Europa staat vervolgens een hoogtestage gepland in Sierra Nevada. Twee koersen in Vlaanderen (Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne) en de Italiaanse semiklassieker Strade Bianche zal de Slowaak overslaan om pas tijdens de Tirreno-Adriatico (13-19 maart) terug te keren.

“Het plan is om vanaf de Tirreno door te gaan tot en met Luik-Bastenaken-Luik”, aldus de drievoudig wereldkampioen. “We zullen zien hoe dat uitpakt, zo’n lange en zware periode, maar dat is voor nu ons plan.”

Luik-Bastenaken-Luik

Ondanks een indrukwekkende lijst aan prestaties verscheen Peter sagan niet eerder aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De Slowaak die nu ruim 10 jaar prof is is wel realistisch met betrekking tot zijn kansen en verwacht niet dat hij direct mee kan doen in de strijd om de eindzege.

“Misschien zal het vooral voor de ervaring zijn. Ik heb deze koers nog nooit gereden, dus met het oog op de toekomst zou het goed kunnen zijn om er te starten.”

Milaan-San Remo is een uitdaging voor Sagan

Wat betreft zijn kansen in het nieuwe seizoen is de wielrenner optimistisch gestemd. Peter Sagan hoopt een aantal koersen op zijn naam te kunnen schrijven. In 2017 wist hij voor het eerst Parijs-Roubaix te winnen en in 2016 was hij de sterkste in de Ronde van Vlaanderen. Een andere koers die nog op zijn erelijst ontbreekt is de klassieker  Milaan-San Remo. Zijn beste resultaat in Italië dateert alweer van 2013 toen hij tweede werd.

NuSport

Reageer op artikel:
Meer voorjaarsklassiekers voor Peter Sagan in 2019
Sluiten