Nieuws 11 feb 2019 Jan De Raab

Meest toegewijde West Ham supporter (102) overleden

Vaak zijn het de voetballers die in het middelpunt van de belangstelling staan. Bijvoorbeeld na een domme overtreding, een ondoordachte actie of een spraakmakende transfer. In veel gevallen gaat het dan ook nog eens om aansprekende clubs. In een uitzonderlijk geval staat er zo nu en dan een supporter centraal. Als dat gebeurt weet je één ding: dat moet bijzonder zijn, zeker als het om een club is die niet altijd de kranten haalt vanwege uitstekende prestaties zoals West Ham United.

Overwinning is belangrijker dan felicitaties van de Koningin

De heeft echter alle reden om het nieuws naar buiten te brengen. De oudste seizoenskaarthouder van West Ham, Mabel Arnold, is helaas op 102-jarige leeftijd overleden. Arnold was niet echt de doorsnee West Ham-supporter. Toen haar werd gevraagd naar haar 100-jarig jubileum, antwoordde ze: “Ik heb liever drie punten dan een telegram van HM The Queen!”. Met zo’n antwoord ben je een supporter in hart en nieren.

West Ham Central on Twitter

Life-long fan Mabel Arnold celebrated her 100th birthday at today’s game.

Bijna 85 jaar lang een seizoenskaart

Op 102-jarige leeftijd was Mabel zonder twijfel de oudste supporters van West Ham United. Wat haar toewijding aan de club special maakte, is het feit dat ze maar liefst 84 opeenvolgende jaren seizoenkaarthouder was. We hebben zo’n vermoeden dat het niemand zal lukken om dat record te verbreken.

Een speciale supporter dus. Mabel kan dan ook rekenen op een grote mate van respect vanuit de suporters. Tijdens haar 100-jarig jubileum werd er dan ook uit volle borst voor haar gezongen.

West Ham Football on Twitter

Mabel Rose Arnold 1916-2019 RIP

Gezang op Boleyn Ground

Het gezang  “We’ve got Arnold – Mabel Arnold, I just don’t think you understand” klonk op de Boleyn Ground op haar 100ste verjaardag toen West Ham gelijkspeelde met 2 – 2 tegen Crystal Palace. Uit duizenden kelen klonk het geluid, inderdaad een bijzonder moment. Mabel ging zelfs op de foto met West Ham-doelman Adrian, die zelf zijn 100e optreden vierde voor de club.

Veel mensen lieten via de verschillende sociale media kanalen weten blij te zijn dat Mabel haar 101e zou vieren. Onder hen de feestvierders waren onder andere  voormalig manager Slaven Bilic en een aantal spelers van West Ham. Voormalig West Ham-aanvaller Marlon Harewood was slechts een van de velen die hun respect betoonde en zei: “Zeer triest nieuws om te horen dat Mabel vanmorgen ons is ontvallen! Het was een eer om zo’n geweldige vrouw te hebben ontmoet.”

West Ham United on Twitter

Everyone at West Ham United is deeply saddened to learn of the passing of Mabel Arnold, the Club’s oldest Season Ticket Holder, at the age of 102. We feel very privileged to have spent her 101st birthday with her. https://t.co/nusBtIv1PX

Sportbible

Reageer op artikel:
Meest toegewijde West Ham supporter (102) overleden
Sluiten