Memphis Depay redt met twee doelpunten afscheid Sneijder

Nederland heeft door twee doelpunten een goed resultaat neergezet in de afscheidswedstrijd van recordinternational Wesley Sneijder. Tegenstander Peru kwam snel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Memphis eindigde de wedstrijd toch in winst voor Oranje: 2-1.

De eerste helft was onthutsend slecht van Nederlandse kant. Oranje had veel balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk en het duurde een halfuur voordat we überhaupt van een Nederlandse kans konden spreken. Peru liet Oranje de bal, maar kwam er via de counter vaak gevaarlijk uit. Nadat Yoshimar Yotun in de zesde minuut voor open doel naast had geschoten, was het na een kwartier wel raak: Aquino Sanchez kopte uit een corner de 1-0 binnen.

Memphis zorgt voor waardig afscheid Sneijder

In de tweede helft speelde Nederland een stuk beter en dat leverde kansen op voor onder meer Ruud Vormer en Ryan Babel. Maar niet zij, maar Memphis Depay werd de held bij de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder: na een uur schoot hij overtuigend binnen na een mooie pass van debutant Frenkie de Jong en in de 83ste minuut werkte hij de rebound na een mislukt schot van Quincy Promes (die na een uur in het veld kwam voor Sneijder) tegen de touwen.

Na afloop van het duel werd Sneijder nog luid toegezongen door de fans. Ook werd in het stadion een video over de middenvelder getoond, waarin coaches, medespelers en andere bekenden vertelden over hem. De kleine voetballer speelde een recordaantal van 134 interlands voor het Nederlands elftal.

Reageer op artikel:
Memphis Depay redt met twee doelpunten afscheid Sneijder
Sluiten