Formule 1 11 mrt 2019 Jan De Raab

Mercedes Formule 1 team maakt zich zorgen over de motor

Wie aan het einde van 2019 zichzelf wereldkampioen Formule 1 mag noemen is allerminst zeker. De hegemonie van Mercedes is tanende en teams als Ferrari en Red Bull zijn erop gebrand om Mercedes van de troon te stoten en de eer voor zichzelf op te eisen.

Voorsprong van Mercedes op de concurrentie

Met de introductie van de hybride V6-turbomotoren in 2014 in de Formule 1 is de opmars van Mercedes niet ongemerkt voorbij gegaan. De afgelopen jaren is Mercedes de te kloppen wagen geweest. Ondanks verwoede pogingen van de concurrenten is het gat wel kleiner geworden, maar is het verschil nog altijd groot. Langzamer begint Mercedes zich wel zorgen te maken, het wordt steeds lastiger om de motor door te ontwikkelen en de andere teams voor te blijven, aldus Mercedes.

Ontwikkeling van de Mercedes-motor stagneert

Een van de redenen van de stagnatie in de ontwikkeling van de motor is het wedstrijdregelement. Sinds 2014 is dit niet gewijzigd. Ook in het nieuwe Formule 1 seizoen zijn er geen grote veranderingen doorgevoerd die het voor Mercedes mogelijk maken om verbeteringen aan de motor door te voeren.

“Het wordt almaar moeilijker om progressie te boeken met de motor. We bestuderen de technische reglementen grondig en dan is het aan onze knappe koppen om ingangen te vinden om onze motor beter te maken”, aldus managing director Andy Cowell. In onderstaande video van Mercedes legt hij alles haarfijn uit.

Talking F1 Power Units for the 2019 Season

Andy Cowell, Managing Director of Mercedes-AMG High Performance Powertrains, runs us through the key talking points on Power Units for the 2019 Formula One season. —— Don’t forget to subscribe to our channel to never miss any of our exclusive videos! http://bit.ly/12EFRRD http://www.MercedesAMGF1.com https://www.facebook.com/MercedesAMGF1 https://twitter.com/MercedesAMGF1 http://instagram.com/MercedesAMGF1 #F1 #MercedesAMGF1 #MercedesBenz

“De meeste barrières werpen we in onze hoofden overigens zelf op”, vervolgt Cowell. “Maar uiteindelijk breken we die barrières ook weer af. Briljante nieuwe ideeën ontstaan en de motor wordt uiteindelijk ook weer beter.”

Racingnews365

Reageer op artikel:
Mercedes Formule 1 team maakt zich zorgen over de motor
Sluiten