Michael Jordan en Drake investeren miljoenen in Esports

Esports worden steeds groter in de wereld. De Amerikaanse sportzender ESPN zend tegenwoordig op nationale schaal Esports uit en Esport atleten hebben op de covers van magazines gestaan. Ook is er in 2018 alleen al meer dan 1 miljard dollar in de industrie gepompt. Dit was vooral te danken aan de bijdrage van een aantal grote beroemdheden die het zagen als een goede investering. De laatste die dit deden waren niemand minder dan gepensioneerd basketballer Michael Jordan en rapper Drake.

Van J.Lo tot Shaq

Drake en Jordan zijn zeker niet de eerste die een investering deden in de opkomende sport. Onder andere Jennifer Lopez, Magic Johnson, Stephen Curry en Shaq hebben hun eigen Esports teams. Op 23 oktober maakte Drake bekend dat hij een partner werd van het Amerikaanse Esports team 100 Thieves waar hij nu mede-eigenaar van is. Twee dagen later maakte Michael Jordan bekend dat hij 26 miljoen dollar zou investeren in het bedrijf achter het grote Esports merk van Team Liquid.

Groot aandeel NBA

Met de investering van Jordan, die ook de eigenaar is de Charlotte Hornets,  is nu ruim de helft van de NBA teams eigenaar, of mede-eigenaar zijn van een Esports team. Het gaat dus zeker de goede kant op met de sport die in feite nog in de kinderschoenen stond aan het begin van het jaar. Helaas kan het competitief gamen nog steeds op veel weerstand rekenen op de weg om een echte sport te worden. Veel mensen zien het spelen van videospellen niet als sport en een plek op de olympische spelen is dan ook nog erg ver weg.

Olympische Esports

Het is gelukkig wel een goed teken dat veel beroemdheden uit de sportwereld interesse tonen, en ook investeren, in Esports. 2018 was een goed jaar, nu is het afwachten wat 2019 te bieden heeft. Misschien zien we op de Olympische Spelen van 2030 wel een episch potje FIFA in het Olympisch Stadion, wie weet.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Esports? Dat kan hier.

Reageer op artikel:
Michael Jordan en Drake investeren miljoenen in Esports
Sluiten