Darts 3 feb 2019 Jan De Raab

Michael van Gerwen bereikt halve finale van The Masters

Terwijl de subtop van het Nederlandse dartersgilde zich in het Drentse Assen in het zweet werkte, heeft Michael van Gerwen van zich doen spreken tijdens de kwartfinale van de Masters. In het Britse Milton Keys veroordeelde hij Mensur Suljovic tot een bijrol: 10 – 5. In de halve finale neemt de Vlijmenaar het op tegen Dave Chisnall, die met 10-4 te sterk was voor Stephen Bunting.

Moeilijk begin voor van Gerwen

De nummer één van de wereld en huidig wereld kampioen had en redelijk zware dobber aan de Oostenrijker. Aanvankelijk kon MvG, ondanks het goede niveau, geen afstand nemen en ging de wedstrijd gelijk op. Tot drie maal toe wist hij de Oostenrijker te breken, maar wist die positie niet te verzilveren. Bij een stand van 6 – 5 zou de vierde break hem de benodigde voorsprong geven. De psychologische tik van MvG was net iets teveel van het goede voor Suljovic. Van Gerwen gooide vervolgens twee 14-darters op rij voor  een 8-5 stand en besloot de partij vervolgens met een 13-darter en een 12-darter.

Peter Wright voegt zich bij de halve finalisten

De klap die MvG op het WK uitdeelde dreunt nog flink na bij Michael Smith. Hij kon niet voorkomen dat de nummer drie van de wereld, Peter Wright, met 10 – 6 aan het langste einde trok.

De Schot is duidelijk bezig aan een goed toernooi en groeit behoorlijk naar mate de finale in zicht komt. Ht scorend vermogen neemt toe en ook zijn percentage op de dubbels is stukken beter in vergelijking met zijn prestaties een dag eerder. Afgelopen zaterdag wist hij ter nauwernood te ontsnappn aan een nederlaag in zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis.

Snakebite mag het in de halve finale op gaan nemen tegen James Wade. Toeval of niet, ook James Wade wist Joe Cullen met 10 – 6 te verslaan.

Zondag 3 februari – kwartfinale uitslagen

Dave Chisnall (99.74) 10-4 (93.31) Stephen Bunting
Michael van Gerwen (102.92) 10-5 (96.76) Mensur Suljovic
Joe Cullen (91.76) 6-10 (95.37) James Wade
Michael Smith (94.96) 6-10 (95.07) Peter Wright

NuSportDartsnieuws

Reageer op artikel:
Michael van Gerwen bereikt halve finale van The Masters
Sluiten