Darts 18 nov 2018 Jan De Raab

Michael van Gerwen delft het onderspit: geen nieuwe titel

Het zit Michael van Gerwen niet mee. Nadat hij er eerder al niet in was geslaagd om de Unibet European Championship Darts op zijn naam te schrijven, verloor Mighty Mike ook de halve finale van de Grand Slam of darts. Deze keer was de Schot Gary Anderson hem de baas met 16 – 12.

Michael van Gerwen delft weer het onderspit

Ondanks een sterk begin kon Michael van Gerwen weinig tegenwicht bieden aan het spel van routinier Anderson. In de derde leg slaagde Mighty Mike er in om Anderson in de derde leg te breken om naar een 3 – 1 voorsprong uit te lopen. Die marge werd lange tijd vastgehouden, maar Anderson wist zichzelf terug te vechten tot een 4 – 4 stand. Het scorende vermogen van Anderson begon een probleem te worden voor de tweevoudig wereldkampioen en snel stond van Gerwen tegen een achterstand van 7 – 10 aan te kijken.

Knappe 124 finish

Van opgave aan de kant van MvG was geen sprake en dankzij een knappe 124 finish kon Michael trachten orde op zaken te stellen. De opleving van de Nederlander was van korte duur en bij een stand van 11 – 11 was hij niet in staat op een positief vervolg te geven aan de de wedstrijd. Wederom lieten de dubbels hem in de steek. Uiteindelijk moest hij lijdzaam toezien hoe de Schot de wedstrijd naar zich toetrok en de wedstrijd met 16 – 12 won om een plek in de finale te verzekeren.

Het gemiddelde van MvG liet duidelijk zien dat de Vlijmenaar niet in zijn beste vorm verkeerd: 99,05. Ook het percentage geraakte dubbels liet te wensen over met slechts 40%. De cijfers van Anderson waren overigens ook niet extreem indrukwekkend: 102,97, terwijl de dubbels aanzienlijk beter liepen: 48,48%.

Finale gaat tussen Anderson en Price

Zondagavond mag Anderson het opnemen tegen Gerwyn Price. Laatsgenoemde wist wonder boven wonder ook een finaleplaats te bemachtigen ten koste van de Oostenrijker Mensur Suljovic. Voor zowel Anderson als Price is het de eerste keer dat zij de finale bereiken van een Grand Slam of Darts toernooi.

NuSport

Reageer op artikel:
Michael van Gerwen delft het onderspit: geen nieuwe titel
Sluiten