Darts 7 dec 2018 Jan De Raab

Michael van Gerwen geeft zichzelf grote kans om wereldkampioen te worden

Nog heel even geduld en het grootste dartstoernooi van het jaar begint weer: het wereldkampioenschap. Met 96 deelnemers, waaronder Michael van Gerwen, is het PDC Worlds Darts Championship het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld. Naast de eeuwige roem is er ook heel wat geld te verdienen. De winnaar kan rekenen op in ieder geval 570.000 Engelse ponden. Daar kan je inderdaad heel wat leuke dingen van doen.

De voorspellingen van Michael van Gerwen

Natuurlijk is het leuk om je te wagen aan allerlei voorspellingen, leuker is het om Michael van gerwen aan de tand te voelen en hem te vragen wie mogelijk de finale zal behalen en deze dan ook gaat winnen. Het antwoord is wellicht erg voor de hand liggend, toch ziet hij nog wel wat verrassingen. Volgens de nummer een van de wereld nemen we op dit WK definitief afscheid van eendagsvlinder Rob Cross. Volgens Mighty Mike heeft Jeffrey de Zwaan de beste papieren in huis. Voor James Wade zou het al in de tweede ronde afgelopen kunnen zijn.

Anastasia Dobromyslova bereikt de tweede ronde

Anastasia Dobromyslova

Nu er voor het eerst ook twee dames meedoen aan het PDC World Darts Championship is het erg interessant om te kijken hoe zij het er in de belevenis van MvG vanaf gaan brengen. Van Gerwen verwacht in ieder geval dat een van de dames de eerste ronde zal overleven. Zo zou Lisa Ashton het gaan afleggen tegen Jan Dekker en heeft de mooie Anastasia Dobromyslova geen problemen met Ryan Joyce.

Mocht de Vlijmenaar het bij het rechte eind hebben dat zouden er zes Nederlanders zijn die zich bij de laatste 32 weten te scharen. Voor Jermaine Wattimena en jan Dekker valt dan het doek. Verrassend genoeg ziet Michael van gerwen landgenoot raymond van Barneveld wel winnen van Adrian ‘Jackpot’ Lewis.

Mighty Mike vs Gary Anderson

Als het over zijn eigen kansen gaat dan is MvG vol vertrouwen. Eerder gaf hij al aan dat op topniveau alleen Gary Anderson het hem moeilijk kan maken. Logischerwijs dicht Michael zichzelf goede kansen toe in zijn wedstrijd tegen van Barneveld om vervolgens Simon Whitlock in de kwartfinale te verslaan. Gary Anderson komt hij in dat droomscenario in de halve finale tegen. Peter Wright zou dan het laatste obstakel moeten zijn. Wat er van waar is kunnen we gaan bekijken vanaf 13 December.

Dartsnieuws

Reageer op artikel:
Michael van Gerwen geeft zichzelf grote kans om wereldkampioen te worden
Sluiten