Formule 1 12 sep 2018 Jelle van Es

Mick Schumacher is kandidaat om in een Toro Rosso te rijden

Mick Schumacher, de zoon van racelegende Michael Schumacher, rijdt momenteel in het Formule 3-kampioenschap. Waar hij vorig jaar daar als 12e in de algemene stand eindigde, doet hij nu vaak mee voor de prijzen. In het klassement staat hij momenteel tweede en in de laatste zes races wist hij maar liefst vier keer te winnen. De topvorm van Mick is in de Formule 1-wereld niet onopgemerkt gebleven. De geruchten gaan nu dat hij volgend jaar een stoeltje zou kunnen bemachtigen bij Toro Rosso.

Mick Schumacher wellicht naar Toro Rosso

Het gerucht komt van het Italiaanse Motorsport die stelt dat Schumacher om de tafel heeft gezeten met Red Bull-kopstuk Helmut Marko om het te hebben over het stoeltje van volgend jaar. Zoals bekend wordt in 2019 Pierre Gasly van Toro Rosso gepromoveerd naar Red Bull Racing en is het nog niet helemaal duidelijk of
Brendon Hartley volgend jaar nog een kans krijgt. De Nieuw Zeelander wordt duidelijk overklast door Gasly en heeft, mede door wat uitvalbeurten, dit jaar nog maar twee punten gescoord, waarmee hij in de stand op een achttiende plaats staat.

Mick Schumacher

Toro Rosso is een team dat vooral talenten een kans wilt geven. Dan Ticktum is momenteel de leider in de Formule 3 en is onderdeel van de Red Bull-familie, maar heeft nog niet genoeg punten om een superlicentie te halen. Mick Schumacher zit daar dichterbij en heeft die licentie in de pocket wanneer hij dit jaar in de top 3 eindigt.

Mick Schumacher

Mick Schumacher is momenteel negentien en zou in het nieuwe seizoen net twintig zijn, wat redelijk jong is. In het verleden heeft Toro Rosso echter wel vaker jonge rijders een kansgegeven, zoals Max Verstappen die daar op zijn zeventiende debuteerde.

De grote vraag is echter of Schumacher al wel klaar is voor het avontuur en of hij niet liever wil instappen bij de Mercedes of Ferrari-familie, merken waar zijn vader voor reed.

Reageer op artikel:
Mick Schumacher is kandidaat om in een Toro Rosso te rijden
Sluiten