Formule 1 11 sep 2018 Jan De Raab

Mick Schumacher gaat zijn vader achterna en domineert op de Nürburgring

De appel valt niet ver van de boom, of in het geval van Mick Schumacher, niet ver van de racebolide. De zoon van de legendarische coureur Michael Schumacher kende een voortreffelijke raceweekendin de strijd om het Formule 3-kampioenschap. Op de Nürburgring won Schumacher alle drie de races.

Hard werken, leidt tot klinkende overwinning(en)

Mick Schumacher heeft veel geduld moeten hebben om zijn racetalent om te zetten in duidelijke resultaten. Tijdens zijn debuut in de F3 klasse speelde hij geen rol van betekenis. Dat door het uitblijven van aansprekende resultaten veel druk op de jonge coureur kwam te staan is duidelijk. Terwijl Schumacher in de eerste helft zich niet wist te profileren als titelkandidaat, zijn de rollen nu omgedraaid. Hopelijk weet de jonge Duitser de topvorm vast te houden.

Ticktum voelt de hete adem van Schumacher

De Nürburgring was het terrein van Schumacher dit weekend. Met drie uitstekende gereden races is de afstand tot de leider in het kampioenschap Ticktum gereduceerd tot slechts drie punten. Red Bull heeft dus weinig reden tot vreugde. Het talent uit hun Junior Team heeft nu al meer dan tien races geen prijs in de wacht weten te slepen.

#F3 – Race of Nürburgring – Race 1 Hightlights

Subscribe to our YouTube channel, visit the official FIA website (http://www.fia.com) and follow us on our social media platforms. Facebook: https://www.facebook.com/FIA Twitter: https://twitter.com/FIA Instagram: https://instagram.com/fia.official

Enthousiaste Mick Schumacher

Mick Shumacher steekt zijn enthousiasme voor de goed verlopen races dan ook niet onder stoelen of banken. “Dit was het beste weekend uit mijn carrière tot op heden”, aldus een intens gelukkige Schumacher. “Mijn start was okay en ik wist mijn voorsprong te behouden in de eerste bocht. Vervolgens controleerde ik mijn voorsprong. In het kampioenschap sta ik nu echt dicht bij Ticktum, maar ik ben nog niet bezig met de titel. Ik focus me op de laatste twee weekenden op Spiellberg en de Hockenheimring, beide circuits waar ik erg van hou.”

Reageer op artikel:
Mick Schumacher gaat zijn vader achterna en domineert op de Nürburgring
Sluiten