Nieuws 11 sep 2018 Jan De Raab

Vanaf 2021 komt er mogelijk een nieuwe Europese voetbal competitie bij

Als het aan de European Club Association (ECA) ligt, komt er een derde Europese clubcompetitie. Deze nieuwe competitie zou vanaf 2021 naast de Champions League en de Europa League kunnen worden georganiseerd. De voorzitter van de European Club Association (ECA), Andrea Agnelli, die ook deel uitmaakt van het UEFA-uitvoerend comité, zei dat “het groene licht is gegeven” om het voorstel verder uit te werken.

Hij gaf geen verdere details over hoe het toernooi zou worden georganiseerd. Volgens de 42-jarige Agnelli moet het huidige model worden gemoderniseerd om het huidige niveau van het Europese voetbal te behouden en te vergroten.

Agnelli

Agnelli, tevens voorzitter van de Italiaanse kampioen Juventus, zei dat een gedetailleerde beoordeling van de bestaande internationale wedstrijdkalender is vereist voordat een nieuw model na 2024 wordt gepresenteerd. Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Europese Rekenkamer in Kroatië zei hij dat een derde competitie het aantal clubs in het Europese voetbal zou vergroten van 80 naar 96.

Agnelli-ECA

Nieuwe Europese competitie

In een verklaring zei de overkoepelende organisatie UEFA dat het “voortdurend het formaat van zijn wedstrijden herziet en naar een verscheidenheid aan opties kijkt”. het is dus goed mogelijk dat we in de toekomst meer Europees voetbal gaan krijgen. Niet vervelend voor de Nederlandse clubs.

BBC

Reageer op artikel:
Vanaf 2021 komt er mogelijk een nieuwe Europese voetbal competitie bij
Sluiten